Samsung rozšíril portfólio tabletov o novinky so systémom Windows 10 a Android.

Táto spoločnosť sa teda rozhodla nevyužiť MWC na predstavenie ďalšieho smartfónu Galaxy, ale priamo na tlačovke oznámila termín, kedy tak urobí – 29. marca. Podrobnú správu z tohto predstavenia pripravujeme do ďalšieho vydania. Na MWC tak Samsung uviedol dva nové tablety.

Samsung Galaxy Book s OS Windows 10 bude s dvoma veľkosťami uhlopriečky

Samsung Galaxy Book s operačným systémom Windows 10 prichádza v dvoch veľkostiach a s dvoma spôsobmi používania. Galaxy Book existuje v 10,6-palcovej (TFT LCD) a 12-palcovej verzii (Super AMOLED) verzii. Dá sa používať v dvoch základných režimoch – ako tablet alebo ako notebook. Priamo v základnej výbave obsahuje dotykové pero S Pen, ktoré sníma silu prítlaku a tiež v balení nájdete klávesnicu, ktorá funguje aj ako stojan a ochranný obal.

Samsung pri výrobe pera spolupracuje s firmou STAEDLER. Toto pero je mimoriadne tenké

12-palcový Galaxy Book je vybavený procesorom Intel Core i5 7. generácie s dvoma jadrami a frekvenciou 3,1 GHz. Podporuje prehrávanie HDR videa a k dispozícii budú konfigurácie 4 GB RAM / 128 GB a 8 GB RAM / 256 GB. 10,6-palcový model poháňa dvojjadrový procesor Intel Core m3 s taktom 2,6 GHz. Vo výbave má 4 GB RAM a 64 GB alebo 128 GB úložisko.

V čom vidíme potenciál

Windows tablet môže naozaj nahradiť notebook, hlavne ak obsahuje klávesnicu a pero. V tomto prípade nájdete vo výbave aj plnú verziu Microsoft Office a špeciálnu spoluprácu má Samsung aj s Adobe Photoshop. Výdrž batérie je až 10,5 hodín, čo je fajn na celodenné používanie.

Čoho sa obávame

Podobne ako pri tablete Galaxy Tab Pro sa výrobca asi rozhodne nepriniesť ho na náš trh, čo je škoda. Je jasné, že cena bude presahovať 1000 eur, ale záujemcovia by sa našli. Ale asi nie dosť.

Samsung Galaxy Tab S3 so zaoblenými rohmi je Android 7.0 tablet s 9,7-palcovým Super AMOLED displejom s rozlíšením 2048 x 1536. Poháňa ho procesor Snapdragon 820, je tu 4 GB RAM a 32 GB úložisko. Nechýba podpora microSD kariet.

Samsung Galaxy Tab S3 je špičkovo vybavený multimediálny Android tablet

Tablet má 6000 mAh batériu s podporou rýchleho nabíjania. Zariadenie je určené na multimediálnu zábavu, podporuje HDR video a kodek H.265. Na jedno nabitie dokáže prehrávať video počas 12 hodín a vo výbave nájdete 4 reproduktory AKG, ktoré automaticky rotujú kvôli stereo efektu pri otočení tabletu.

Na lepší zážitok z hrania je aplikácia Game Launcher, ktorá obsahuje aj režim Nerušiť. Aj tento tablet podporuje dotykové pero a klávesnicu Pogo, ktorú nie je nutné párovať alebo samostatne dobíjať. Dotykové pero S Pen je priamo v balení, klávesnicu je potrebné dokúpiť.

V čom vidíme potenciál

Ľudia používajú tablety hlavne doma, a preto kvalitná multimediálna výbava príde vhod. Skúšali sme kvalitu hudby, a to, že ide o AKG reproduktory je počuť ihneď. Tablet nás zaujal aj minimalistickou hrúbkou 6 mm. Podpora HDR videa z neho môže urobiť prenosné zábavné zariadenie. Tablet sa bude u nás predávať.

Čoho sa obávame

Galaxy Tab S3 má výborné parametre a je možné, že to výrobca s cenou preženie. A niektorým môže prekážať, že v základnej cene nebude klávesnica.

Pokračovanie reportáže budeme publikovať postupne. Za pozvanie na MWC ďakujeme spoločnostiam Lenovo, Orange, Samsung Slovakia a Slovak Telekom. 

Tento článok vyšiel aj v tlačenom marcovom vydaní TOUCHIT č. 3/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

MWC 2017: Nokia

Značky: