Momentky z akejkoľvek párty alebo oslavy môžete dať svojím blízkym a kamarátom v tlačenej podobe, ihneď.

Aj tak by sa dala využiť táto mini tlačiareň. Je zrejmé a jasné, že na profesionálnu tlač to nebude, nakoľko aj formát je prispôsobený tak, aby bolo všetko čo najviac kompaktné. Tlačiareň je zaujímavá hlavne tým, že je skutočne malá a použijete ju kdekoľvek, samozrejme, ak bude nabitá. Mini tlačiareň HP Sprocket nás zaujala na výstave ShowStoppers, ktorá k MWC neodmysliteľne patrí.

Zariadenie má veľkosť  116 x 75 x 23 mm s hmotnosťou 172 gramov. Výsledné fotografie sú vo veľkosti 5 x 7,6 cm (2 x 3“) a v maximálnej kvalite 313 x 400 dpi. Rozumným riešením je to, že má integrovaný zásobník na 10 papierov ZINK. Ten je podstatou, nakoľko atrament sa nepoužíva. Fotopapier ZINK (Zero-Ink) disponuje (zjednodušene) miniatúrnymi krištáľmi, ktoré sa pod účinkom tepla menia na špecifické farby. Papier je totožný, ako využívajú fotoaparáty Polaroid. Táto technológia je vskutku zaujímavá.

HP Sprocket komunikuje so smartfónom (Android a iOS) prostredníctvom Bluetooth 3.0 pripojenia. Na rýchle spárovanie je možné použiť aj technológiu NFC. Integrovaná batéria má kapacitu 500 mAh a nabíja sa približne 90 minút. Výdrž nie je známa, zariadenie sme netestovali, ale budeme radi, ak sa v redakcii objaví. Nabíjanie prebieha cez microUSB port, čiže klasickou nabíjačkou pre smartfóny.

Zaujímavou je aj samotná aplikácia, ktorá neslúži len ako prostredník medzi tlačiarňou a telefónom, ale môžete v nej fotografie aj editovať. A to v rôznych zaujímavých štýloch. Nechýba klasická úprava, resp. doladenie fotografie, a tiež tu nájdete rôzne rámy, zaujímavé texty a mnoho iného – všetko prispôsobené zábave. Dobrou správou je, že úprava fotografie prebieha v tom formáte, aký bude vytlačený, čiže, ako vidíte fotografiu v aplikácii, tak bude aj vytlačená. Fotografie môžete do aplikácie sťahovať z galérie, Facebooku, Instagramu, Flickru alebo priamo nasnímať – ak dáte aplikácii povolenie na prístup k fotoaparátu.

Cena a balenie

V balení nájdete okrem tlačiarne aj 10 „štartovacích“ ZINK papierov a všetko potrebné príslušenstvo. HP Sprocket je dostupná od minulého roka za cenu 129 USD (122 Eur). Náhradné ZINK papiere je možné kúpiť od 8 Eur (10 kusov). Doplnok papierov je, že odzadu sú samolepiace – môžete si ich ihneď vystaviť.

Na článku spolupracoval Michal Reiter – Barcelona

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE