Lenovo vynovilo smartfóny Moto G.

Moto G4 Plus zožal na Slovensku veľmi pozitívny ohlas zo strany novinárov aj kritikov. Pre mnohých išlo o najpríjemnejšie prekvapenie minuloročného leta. Telefón vynikal najmä vynikajúcim pomerom cena/výkon a vzhľadom k cenovke aj skvelým fotoaparátom. Nástupca by mohol tento trend nasledovať, dnešné predstavenie to naznačuje.

Základný model Moto G5 ponúkne 5-palcový displej s rozlíšením 1920 × 1080 a procesorom Snapdragon 430. Výrobca vybavil zariadenie 2 GB RAM (k dispozícii bude aj verzia s 3 GB RAM) a 16 GB úložiskom, 2800 mAh odnímateľnou batériou s nabíjaním Rapid charging a 13 Mpx (f/2.0) zadným fotoaparátom. Nechýba snímač odtlačkov prstov na prednej strane telefónu a odolnosť voči vode. Snímač odtlačkov prstov podporuje pohybové gestá, vďaka čomu umožňuje rýchlo aktivovať funkciu Späť alebo otvoriť zoznam posledných aplikácií.

Moto G5

Moto G5 Plus má vo výbave 5,2-palcový displej s rozlíšením 1920 × 1080 a procesor Snapdragon 625. Operačná pamäť je takisto o veľkosti 3 GB RAM, avšak úložisko má 32 GB. Telefón obsahuje 3000 mAh batériu s rýchlym nabíjaním TurboPower a 12 Mpx zadný fotoaparát (f/1.7) s technológiou Dual Autofocus Pixels. Podobnú, resp. rovnakú technológiu využíva aj Samsung Galaxy S7.

Aj v tomto prípade je telefón vybavený predným snímačom odtlačkov prstov s viacúčelovými funkciami, rovnako ako základný model G5 a odolnosťou voči vode. Bonusom je NFC modul, ktorý základná G5-ka neponúka. Oba telefóny majú Android 7.0 s funkciou Google Asistent a slot na microSD kartu s kapacitou až do 128 GB. Samozrejmosťou je aj podpora 4G LTE, Bluetooth 4.2 a Wi-Fi 802.11 a/b/g/n. Oba telefóny sú dual SIM a budú dostupné v šedej a zlatej farbe.

Moto G5 Plus

V predaji už v marci za 199 eur

Lenovo Moto G5 bude na Slovensku dostupný koncom marca od 199 EUR s DPH v konfiguráciách s 2 GB RAM / 3GB RAM a 16 GB úložiskom.

Lenovo Moto G5 Plus bude dostupný v polovici apríla od 279 EUR s DPH v konfigurácii 3 GB RAM / 32 GB úložisko u autorizovaných predajcov spoločnosti Lenovo.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit