Nová pamäťová karta značky SanDisk poskytne dostatočnú kapacitu na zachytenie a spravovanie veľkých súborov fotografií a videa vo vysokom rozlíšení

Dopyt po digitálnom obsahu vo vysokom rozlíšení rastie. Spoločnosť Western Digital umožní vďaka svojej novej microSD karte zlepšiť ale aj zrýchliť prácu a používanie mobilnej techniky. Novinka predstavuje špičku vo svojom odvetví a používateľom umožní vďaka kombinácii kapacity a výkonu lepšie a ľahšie pracovať s digitálnym obsahom. V rámci veľtrhu  MWC Barcelona 2019 sme si boli pozrieť svetovo najrýchlejšiu pamäťovú kartu UHS-I microSD s kapacitou 1 TB* SanDisk Extreme® UHS-I microSDXC. Nová karta ponúka vyššie rýchlosti a kapacitu na zachytenie a prenos veľkého objemu dát u fotografií a videa vo vysokom rozlíšení, u smartfónov, dronov, alebo akčných kamier. Tieto závratné rýchlosti a kapacita poskytujú používateľom možnosť, ako vytvoriť svoj digitálny obsah, bez toho by si museli robiť starosti s nedostatkom miesta alebo dlhým čakaním pri prenose dát.

Vďaka technológiám, ako sú viac telefóny s viacerými kamerami, sekvenčné snímanie a rozlíšenie 4K, dnešné smartfóny a kamery dovoľujú ľahko vytvárať vysoko kvalitný obsah.

Nová pamäťová karta SanDisk Extreme UHS-I microSD s kapacitou až 1 TB je navrhnutá na rýchle prenášanie veľkého množstva digitálneho obsahu vo vysokom rozlíšení. Dosahuje prenosových rýchlostí až 160 MB/s. V porovnaní s bežnými UHS-I microSD kartami na trhu nová karta SanDisk prenáša súbory za takmer polovicu doby. Tieto rýchlosti sa dosiahli vďaka využitiu vlastnej firemnej technológie pre flash pamäte Western Digital. Nové karty budú dostupné v kapacitách 1 TB a 512 GB, sú zaradené do triedy A2 na rýchlejšie načítanie a spúšťanie aplikácií. Karty budú k dostupné od apríla 2019. Doporučená koncová cena pre americký trh je 449 USD respektíve 199 USD.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.