Xiaomi predstavilo výkonnú vlajkovú loď za super cenu.

Čínsky výrobca Xiaomi prvýkrát predstavil svoju vlajkovú loď v Európe. Stalo sa tak počas výstavy MWC v Barcelone. Spoločnosť oznámila celkovo tri telefóny – vlajkové lode Mi 5 a Mi 5 Pro a vylepšenú verziu modelu Mi 4 s označením Mi 4S.

Modely Mi 5 a Mi 5 Pro sú vybavené procesorom Qualcomm Snapdragon 820, majú 5,15-palcový displej (trochu atypická uhlopriečka) s Full HD rozlíšením a 16MP fotoaparát so snímačom Sony. Verzia Mi 5 Pro sa od bežného modelu odlišuje 3D keramickým telom, ktoré je podľa výrobcu extrémne odolné. V porovnaní s 3D sklom sú jeho výrobné náklady o 75% väčšie. Takisto má väčšiu operačnú pamäť a úložisko.

xioami_mi5_render_nowat

Xiaomi Mi 5

Xiaomi sa chváli, že jeho novinka je o 14 gramov ľahšia ako iPhone 6s. Telefón obsahuje tlačidlo Domov so snímačom odtlačkov prstov a slot na microSD karty. Zariadenie sa dostane na trh v troch farebných prevedeniach a v 3 odlišných konfiguráciách – vo verziách 3/32 GB, 3/64 GB a 4/128 GB v prípade Pro verzie.

Mi 5 sa začne predávať 1. marca v Číne, Xiaomi chce expandovať aj do sveta. Aktuálne jedinou ohlásenou krajinou je však iba India, takže uvidíme, či telefón oficiálne zavíta do Európy. Jeho cena je lákavá, po prepočte z čínskych juanov začína na úrovni 280 EUR, za Pro verziu zaplatíte o 100 EUR viac. Oficiálne ceny pre európsky trh, ak sa dočkáme uvedenia telefónu, budú pravdepodobne o niečo vyššie.

Xiaomi-Mi-5-Black-Front-Pattern_nowat

Xiaomi Mi 5 bude dostupný v troch farbách

Novinkou od Xiaomi je aj model Mi 4S s 5-palcovým Full HD displejom, procesorom Snapdragon 808, 3 GB RAM, 64 GB úložiskom, 13MP fotoaparátom a snímačom odtlačkov prstov. Jeho cena v prepočte je necelých 240 EUR.

xiaomi_MI_4S_nowat

Xiaomi Mi 4S

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit