Tatra banka uviedla novú verziu mobilného bankovníctva, my sme sa pozreli na novinky.

 

Hlavným vylepšením je možnosť založenia viacerých sporiacich účtov. Teraz tak máte možnosť k jednému bežnému účtu urobiť si viacero podúčtov. Takto je možné samostatne si odkladať peniaze napríklad na finančnú rezervu na obdobie núdze, mimoriadnu splátku, dovolenku a podobne. Je to príprava na dobu po odznení koronakrízy, pričom viacero ľudí zistilo, že vytvoriť si rezervu na horšie časy, je naozaj nevyhnutné. Do budúcna sa tak bude dať  s mobilnou aplikáciou Tatra banka ľahšie sporiť si na predvídateľné ale aj nepredvídateľné položky.

Viac informácií k sporiacim systémom

Sporiaci systém si môžete vytvoriť priamo v mobilnej aplikácii Tatra banka. Celkovo si k jednému bežnému účtu môžete otvoriť až 15 sporiacich systémov. To bude určite postačovať, ale myslite na to, že  vytvorené sporiace systémy zatiaľ nie je možné cez aplikáciu zrušiť. Platby v tomto systéme si môžete zadávať len medzi hlavným účtom a sporiacim systémom a medzi sporiacimi systémami v rámci jedného bežného účtu. Sporiaci systém pritom už nie je súčasťou widgetu Účty a nie je uvedený ani v zozname účtov.

Sporiace systémy sú uvedené v novom widgete Sporenia a vy máte možnosť nastaviť si podľa vašich preferencií. Sporenie na sporiaci účet sa bude dať ľahko sledovať.

 

Na sporiaci účet môžete prenášať finančné prostriedky aj z platobnej karty a sporiť sa dá napr. pri každej platbe kartou. Sumy 10 % z nákupu vás asi neohrozí a tak si môžete veľmi ľahko nasporiť na to, čo potrebujete. Pritom môžete zadať platbu, zmeniť  ju alebo zrušiť. Ďalšia možnosť je nastaviť  si trvalý platobný príkaz na sporiaci účet. Túto možnosť sme využili aj my.

Sporiaci účet po prvom prevode

Sporiaci účet po prvom prevode

Novinky mobilného bankovníctva od Tatra banky:

  • Otvorenie sporiacich účtov/systémov online
  • Vylepšenia v predajnom procese pre neklienta
  • Opravy drobných chýb a vylepšenia

Minimálna nutná verzia operačného systému pre používanie aplikácie Tatra banka je Android 5.0 a iOS 10.0.

Google Play
App Store




Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.