Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Multi-tenantné riešenie podporuje nasadenie cloudu v SMB segmente vďaka rozšíreným možnostiam efektívnejšej správy Windows 365.

Spoločnosť ZEBRA SYSTEMS, distribútor riešení N-able na českom a slovenskom trhu, predstavuje produkt N-able Cloud Commander, multi-tenantný nástroj pre Microsoft Cloud, ktorý umožňuje poskytovateľom riadených služieb (MSP) riadiť, zabezpečovať, štandardizovať a automatizovať správu užívateľov Microsoft 365, zdrojov Azure a zariadení Intune z jednej konzoly. Navyše plánuje rozšíriť možnosti správy Windows 365.

Vzhľadom na hybridný svet okolo nás potrebujú podniky škálovať svoje cloudové operácie, aby mohli uspokojiť novovznikajúce obchodné potreby. Cloudový ekosystém Microsoft sa naďalej rýchlo rozvíja a zostáva pre podniky na celom svete kľúčovým nástrojom. Cloud Commander je navrhnutý tak, aby zefektívnil správu cloudu Microsoft pre MSP a poskytol im možnosti, ako sú:

  • Efektívnejšia práca so zdrojmi Microsoft 365, Intune a Azure z jediného panelu, čím MSP prestanú spravovať viac prihlasovacích údajov a portálov a budú môcť rýchlejšie reagovať na požiadavky klientov. Cloud Commander tiež poskytuje MSP možnosť nastaviť najnižšie potrebné oprávnenia pre tím u klienta, čo zvyšuje bezpečnosť ich zamestnancov a zákazníkov.
  • Jednoduchšia prevádzka vďaka optimalizovanému pridávaniu/odstraňovaniu užívateľov a úloh, vrátane zmeny hesiel, resetovania MFA, správy skupín/rolí a zmien licencií. Jednoduchá a rýchla konfigurácia nastavenia Microsoft Exchange Online, Microsoft Teams, OneDrive for Business a SharePoint Online a rýchlejšie ovládanie všetkých zariadení, vrátane restartovania, vzdialeného uzamknutia, vymazania a nového priradenia, to všetko z jedného ovládacieho panelu.
  • Monitoring reportov Microsoft Secure Score pre všetkých klientov alebo detailnejšie zameranie na jednotlivé tenanty na vyhodnotenie zabezpečenia. Štandardizuje spôsob, akým Intune aplikuje zákonné požiadavky a kontroluje, či nastavenie zabezpečenia, ako vynucovanie BitLocker šifrovania, secure boot a Defender, sú v súlade s predpismi. Správa predplatného navyše umožňuje MSP efektívne spravovať rozpočty svojich klientov.

Vďaka centrálnemu prehľadu môžu MSP poskytovatelia zvýšiť efektivitu svojich cloudových služieb Microsoft, zjednodušiť prevádzku u svojich zákazníkov z radov malých a stredných podnikov (SMB) a zároveň uvoľniť potenciál svojho rastu.

Cloud Commander poskytuje hodnotu IT personálu zjednodušením správy ich cloudového prostredia Microsoft, úsporou času technikom vďaka rýchlemu prístupu k virtuálnym počítačom, zariadeniam, užívateľom a automatizácii bežných pracovných postupov.

IT manažérom zas ponúka zefektívnenie a automatizáciu operácií, čo im pomáha zvýšiť efektivitu a znížiť režijné náklady a umožňuje im tak profitabilne riadiť a rozširovať ich podnikanie v prostredí Microsoft. A, nakoniec, zákazníkom z radu SMB podnikov prináša posilnenie bezpečnosti a zároveň zlepšuje ich IT infraštruktúru a prevádzku pomocou celého radu funkcií a automatizovaných pracovných postupov, šetrí čas, peniaze a pomáha prekonávať potenciálne problémy.

„Pokračujeme v posilňovaní našich vzťahov so spoločnosťou Microsoft a pomáhame firmám pripraviť cestu na maximálne využitie výkonu Microsoft cloudu. S nástrojom Cloud Commander môžu teraz MSP spravovať, zabezpečovať, štandardizovať a automatizovať služby Microsoft 365, Azure, Intune a tiež Windows 365, a to všetko z jedného panelu. Viackrokové úlohy, ako je onboarding klientov a ticketing je možné teraz plne automatizovať, čo zaisťuje konzistenciu, efektivitu a šetrí čas technikov,“ povedal Mike Adler, technologický a produktový riaditeľ spoločnosti N-able.

„Spolupráca so spoločnosťou N-able zlepší našu spoločnú schopnosť poskytovať výhody Microsoft cloudu malým a stredným firmám (SMB),“ uviedla Deb Dubrow, Group Product Manager, Windows Cloud Experience Team. „Podpora Windows 365 zo strany spoločnosti N-able umožní MSP poskytovať svojim zákazníkom prístup k známemu, bezpečnému a konzistentnému prostrediu systému Windows spravovaného spolu s ďalšími službami spoločnosti Microsoft prostredníctvom konzoly Cloud Commander.“

Značky: