V Bratislave sa uskutoční najväčší technologický festival na Slovensku.

V Bratislave sa od 26. do 28. apríla 2019 uskutoční festival IXPO. Jeho domovom bude stan s výstavnou plochou 6 400 m2, ktorý už teraz stojí na Tyršovom nábreží.

Organizátori festivalu sa snažili vytvoriť podujatie, ktoré zrozumiteľným spôsobom vysvetlí moderné technológie bežným ľuďom. IXPO ponúkne viac ako 50 vystavovateľov, pričom každý stánok bude interaktívny. Návštevníci si tak budú môcť osobne vyskúšať technológie a spoznávať ich hravou formou. Na festivale sa tiež objaví viac ako 100 spíkrov z rôznych oblastí, detailný program nájdete na webe ixpo.sk.

Súčasťou festivalu však bude množstvo technológií, ktoré sú atraktívne pre bežných ľudí. Tí sa s nimi budú môcť zoznámiť v jednom veľkom stane. Pre ľudí, ktorí majú radi hry, je prichystaná veľká herná zóna s hlavným pódiom s 28-metrovou obrazovkou. V rámci hernej zóny bude k dispozícii Xbox a PlayStation zóna a na IXPO sa uskutoční aj prvý oficiálny turnaj v hre Fortnite na Slovensku.

Slovenskú premiéru zažije PlayStation hra Days Gone a nebude chýbať ani virtuálna realita v rôznych prevedeniach – vo virtuálnej realite si budete môcť vyskúšať aj závodné auto s hydraulickou platformou, ktorá posunie zážitok na novú úroveň. Na IXPO sa objavia aj reálne monoposty F1, autonómne autá a nová generácia motoriek.

Nebudú chýbať ani roboty, nové herné monitory a kreslá od Samsungu. Z hostí dávame do pozornosti Pavla Kacerleho, ktorý robil špeciálne efekty pre Marvel a Star Wars a získal Oscara.

Prečítajte si aj:

Festival IXPO ukáže, do akej miery ovplyvňujú technológie naše životy. A možno príde aj skladateľný smartfón

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit