Microsoft pripravuje aplikáciu, ktorá umožní streamovať hry priamo do inteligentného televízora.

Pokiaľ patríte medzi fanúšikov hernej konzoly Xbox, potom pravdepodobne viete, že si dnes môžete streamovať hry zo služby Xbox Game Pass do vášho smartfónu, tabletu alebo notebooku. Podmienkou je aktívne predplatné služby Xbox Game Pass Ultimate.

Microsoft sa však pripravuje na budúcnosť, v ktorej si budete môcť naplno vychutnať Xbox hry bez hernej konzoly a to aj na televíznej obrazovke. Prvým krokom tejto budúcnosti bude nová aplikácia pre inteligentné televízory značky Samsung. Tá bude dostupná od 30. júna 2022 pre modely z roku 2022.

Pokiaľ teda vlastníte Samsung televízor pre rok 2022, stačí spustiť aplikáciu Samsung Gaming Hub alebo Media Hub a nájsť v ponuke aplikáciu Xbox. Po pripojení Bluetooth ovládača k televízoru si budete môcť zahrať ľubovoľnú z hier, ktoré sú v ponuke služby Xbox Game Pass.

Microsoft takisto oznámil, že v priebehu roka 2022 začne pridávať podporu cloudového hrania aj pre ďalšie hry. V praxi to znamená, že si cez cloudový Xbox budete môcť zahrať hry v službe Xbox Game Pass + ďalšie hry, ktoré ste si digitálne zakúpili cez Microsoft obchod a podporujú cloudové hranie.

Dá sa predpokladať, že aplikácia Xbox bude v budúcnosti dostupná aj pre ďalšie inteligentné televízory, a že si v priebehu pár rokov budeme môcť z cloudu streamovať prakticky všetky hry, ktoré sú dostupné pre herné konzoly od Microsoftu.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit