Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd., ktorá je už celých desať rokov popredným svetovým výrobcom televízorov, sa na konferencii Samsung Developer podelila s vývojármi o informácie o čerstvých technických novinkách prinášaných Smart televízormi Samsung s OS Tizen.

V priebehu tohtoročnej časti konferencie zameranej na Smart televízory Samsung vývojárom predstavil vývojársky balík Smart View SDK, ktorý im poskytne nové možnosti bezproblémového pripojenia a komunikácie medzi mobilnými zariadeniami a televízormi Samsung. V rámci snahy pomôcť partnerom spoločnosti Samsung zlepšiť prístupnosť ich obsahu bude tento SDK určený pre Smart televízory obsahovať tiež funkciu náhľadu, ktorá umožní zobraziť nad vybranými aplikáciami dodatočnú lištu s obsahom, napr. videá a užívateľ tak môže spustiť napr. video z YouTube priamo z východiskovej obrazovky Smart Hubu.

Spoločnosť Samsung taktiež všetkým vývojárom sprístupnila nové platobné riešenia optimalizované pre Smart televízory pod názvom Samsung Checkout on TV. Predtým ponúkal Samsung funkciu Checkout on TV iba vybraným kľúčovým partnerom. Po tomto oznámení môžu všetci tvorcovia hier a aplikácií vyvíjať služby, ktoré budú od spotrebiteľov prijímať platby, čo prispeje k účinnému a efektívnemu speňaženiu ich produktov v Smart televízoroch Samsung, ktoré sú posledných desať rokov najväčšou základňou televízorov na svete.

Ďalším nástrojom pre vývojárov, ktorý bol na konferencii predstavený, je nový otvorený projekt s názvom TOAST. Ten vývojárom umožní zamerať sa na širšiu škálu zariadení, napr. na inteligentné televízory vyrobené v rokoch 2012-2014 bez toho, aby museli prepisovať televízne aplikácie pre rôzne operačné systémy. TOAST sa rozšíri aj na ďalšie operačné systémy vrátane WebOS TV a Android TV.

„Neustále sa snažíme optimalizovať prístup užívateľov k ich obľúbeným aplikáciám a obsahu, a posúvať tak ich zážitok zo sledovania Smart televízorov na vyššiu úroveň,“ vyhlásil Sang Kim, viceprezident divízie Visual Display spoločnosti Samsung Electronics. „Naše nové vylepšenia nielen umocnia divácky zážitok užívateľov, ale pomôžu tiež vývojárom, ktorí pravidelne vytvárajú nový obsah.“

Značky: