Medzi novinkami je podpora externých HDD a vlastných pozadí, či vylepšenia rozhrania.

S updatom 4.50 bude PlayStation 4 konečne plne podporovať externé disky, podobne ako Xbox One. Pomocou externého disku budete môcť rozšíriť ukladací priestor vo vašej PS4, inštalovať naň hry a DLC a aplikácie. Podporované budú USB 3.0 disky s kapacitou do 8 TB.

PS4 po prvýkrát umožní nastaviť si vlastné pozadie. Ak sa vám nepáči žiadna z ponúkaných tém, s novým systémovým softvérom si budete môcť ako pozadie plochy nastaviť akýkoľvek obrázok zachytený v hre pomocou Share tlačidla. Nová funkcia vám umožní nastaviť si aj jasnosť a tiene ikoniek v používateľskom rozhraní, aby nesplývali s pozadím. Svoje zachytené obrázky si budete môcť pred nastavením ako pozadie upraviť v SHAREfactory, aby ste dosiahli požadovaný efekt.

Vylepšené bude aj rýchle menu na boku obrazovky. Rýchle menu bolo vítanou funkciou, ktorá prišla s updatom 4.00 a aj my sme ho ohodnotili pozitívne. Teraz bude len mierne vylepšené, hlavne aby zaberalo menej priestoru na obrazovke.

Sony by chcelo z PSN spraviť takú menšiu sociálnu sieť a preto budete mať možnosť s novým updatom publikovať príspevky a statusy na PSN, viditeľne vašim kamarátom.

Poslednou zaujímavou funkciou, ktorá bude pridanou hodnotou pre majiteľov PS VR, je podpora 3D Blu-Ray diskov vo VR rozhraní. V praxi to znamená, že budete môcť pozerať 3D Blu-Ray filmy cez PS VR, čím by ste mali dosiahnuť najlepší 3D efekt.

PS4 systémový sotvér 4.50 v beta verzii vyskúšame aj my a prinesieme vám naše vlastné dojmy.

Zdroj: PlayStation Blog