Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby (NASES) hľadá nového šéfa. Dnes sa začína výberové konanie na pozíciu generálneho riaditeľa, do ktorého sa prihlásilo 18 kandidátov. Informovala o tom vicepremiérka Veronika Remišová.

„Hneď od začiatku sme tvrdili, že nemáme žiadneho favorita, a že výberové konanie na pozíciu generálneho riaditeľa NASES musí byť transparentné,“ zdôraznila ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie, pod ktorej rezort NASES spadá. Vicepremiérka Remišová výberové konanie na nového šéfa agentúry vyhlásila 29. júna a uchádzači mohli prihlášky zasielať do 13. júla.

O pozíciu generálneho riaditeľa NASES sa podľa stanovených podmienok uchádza 18 kandidátov. Všetci museli vopred súhlasiť s tým, že ich vízie a prezentácie budú zverejnené, čo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI) aj urobí. V roku 2019, kedy sa naposledy vyberal šéf NASES, sa do výberového konania prihlásili dvaja kandidáti a len jeden reálne na výberové konanie prišiel a ten aj vyhral.

„My sme spravili maximum, aby bol výberový proces transparentný a napĺňame tým cieľ robiť výberové konania profesionálnym a otvoreným spôsobom,“ uviedla vicepremiérka. Rezort
do výberového procesu zapojil tiež štyri odborné organizácie z IT sektora a výberové konanie propagoval verejnými komunikačnými kanálmi.

Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby (NASES) plní úlohy v oblasti informatizácie spoločnosti napríklad prevádzkuje vládnu sieť Govnet a Ústredný portál verejnej správy – slovensko.sk. Od 17.  júna je riadením NASES poverená Jana Galová.

 

Značky: