Portfólio pre náš trh spoznáme 17. augusta.

Coolpad patrí medzi úspešných čínskych výrobcov telefónov, ktorí spoločne predali takmer 100 miliónov mobilných telefónov vo svete len za 1. kvartál tohto roka. Výrobca sa tak radí medzi značky, ktoré môžu v najbližšej dobe prekvapiť na globálnom trhu. Svoje produkty bude oficiálne predávať aj na Slovensku.

Coolpad je štvrtým najväčším výrobcom smartfónov a siedmou najväčšou značkou v tejto oblasti na celom svete. Na trhu pôsobí už od roku 2003. Od konkurencie sa chce odlíšiť funkciami a najmä obsahom z LeTV. Táto spoločnosť sa zaoberá online streamovaním videa a globálnej expanzii značky Coolpad pomohla akvizíciou vo výške 350 miliónov dolárov.

Bohatý obsah z LeTV, ktorý bude v budúcnosti k dispozícii v smartfónoch Coolpad, poskytne nové príležitosti pre globálny prienik, a tiež ukáže úplne nový spôsob využitia smartfónov. Používatelia tak budú môcť využívať svoj telefón ako televíziu, pričom dôraz bude kladený na obsah tejto služby. Uvidíme, ako to bude fungovať v praxi na Slovensku.

Značka Coolpad vlastní viac ako 5 tisíc patentov týkajúcich sa mobilných aplikácií, bezdrôtového pripojenia a LTE technológie, telekomunikácií, technológií dualSIM a mnoho ďalších, čo z nej robí jedného z najplodnejších inovátorov na trhu so smartfónmi. Výrobca telefónov vstúpi na európsky trh už v auguste prostredníctvom telco distribútora TCCM.

Zatiaľ nevieme, s ktorými zariadeniami vstúpi spoločnosť na európske trhy. S prihliadnutím na výrobnú históriu Coolpadu očakávame LTE smartfón s cool dizajnom a cenou. Podľa oficiálnej slovenskej stránky by sme sa mali konkrétne detaily dozvedieť 17. augusta. Novinky môžete sledovať aj na slovenskej FB stránke.

Slovenská stránka láka na dátum 17. august.

Slovenská stránka láka na dátum 17. august.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit