Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V priebehu februára sa na Slovensku predali kryptomeny v hodnote takmer 11,5 milióna EUR.

„Takýto objem predstavuje až dvojnásobný medziročný nárast, čo znamená, že sa predaj kryptomien na slovenskom trhu oproti minulému roku zdvojnásobil,“ uviedol Martin Stránsky, riaditeľ najväčšieho domáceho obchodníka Bitstock.com.

V susednej Českej republike predstavoval februárový predaj kryptomien 900 miliónov Kč, čo je až šesťnásobok oproti februáru 2020. Dopyt ťahal najmä rastúci kurz Bitcoinu a ďalších kryptomien.

V súčasnosti Bitcoin obnovil svoj silný rast a po niekoľkých dňoch sa opäť vrátil nad hodnotu 50.000 dolárov. Aktuálne sa tak na trhu kryptomien obchoduje s objemom viac ako 50.000 dolárov, teda s necelými 50 tisícami EUR.

Špecializovaný web Coindesk hovorí o tom, že najznámejšia kryptomena sveta včera pred poludním vzrástla o viac ako 5 % a od svojho tohtoročného minima, na ktorom sa ocitla začiatkom januára, jej cena vzrástla už takmer o 85 %!

Na svojom minime bola tento rok 4. januára, kedy sa Bitcoin v jednej chvíli predával len za 27.734 dolárov. Naopak, tohtoročné maximum je z 21. februára, a vtedy sa cena Bitcoinu vyšplhala nad neuveriteľných 58.000 USD.

Bitcoin od príchodu koronavírusu ukázal, že sa vie správať ako digitálne zlato, teda nereagovať priamo na krízu. Okrem toho do tejto kryptomeny stále viac investujú nielen malí investori, ale aj tí skúsenejší a informovanejší. Jedným z príkladov je šéf Tesly Elon Musk, ktorý do Bitcoinu zainvestoval len nedávno. Záujmu o Bitcoin okrem toho stále nahráva aj extrémna expanzívna politika centrálnych bánk, ktorá vyvoláva obavu zo znehodnotenia konvenčných úspor a peňazí ako takých, ako aj stále klesajúci úrokové miery.

Značky: