Telekomunikačný operátor Slovanet dnes spúšťa do prevádzky vlastnú bezdrôtovú LTE sieť a začína pripájať prvých zákazníkov. Poskytovať na nej bude pevný internet s cenami od 12 eur mesačne a rýchlosť prémiového programu bude až do 100 Mbit/s. V prvej fáze štartuje prevádzku v 3 lokalitách s pokrytím viac ako 110 000 domácností.

slovanet_3d_byt-lte_665x665_nowatOd dnešného dňa už má Slovensko 5 operátorov bezdrôtového LTE internetu. Po úspešných testoch sieť dnes spúšťa vlastnú LTE sieť telekomunikačný operátor Slovanet  a zároveň začína pripájať prvých zákazníkov. Na rozdiel od bežných služieb štyroch mobilných operátorov bude Slovanet využívať sieť na poskytovanie pevného (fixného) vysokorýchlostného internetu a je zároveň prvým telekomunikačným operátorom na Slovensku, ktorý takúto sieť vybudoval.

„Ďalším prvenstvom na trhu potvrdzujeme našu inovatívnosť a kompetenciu v oblasti poskytovania internetu a telekomunikačných služieb. Spolu s nedávno modernizovanou najväčšou bezdrôtovou sieťou v pásme 10,5 GHz pre firemné dátové služby na Slovensku teraz rozširujeme vlastnú infraštruktúru a prichádzame s podobnou novinkou aj pre domácnosti“, hodnotí štart siete Peter Máčaj, generálny riaditeľ Slovanetu.

slovanet_lte_orientacne-mapy-pokrytia-2015_1200x800_nowatLTE sieť Slovanetu bude v prvej fáze dostupná v troch oblastiach – v Nitre, Vranove nad Topľou, Trebišove a viac ako 100 obciach v ich širšom okolí s celkovým pokrytím viac ako 110 000 domácností. Ponúkané produkty sú určené najmä pre domácnosti, začínajú od mesačnej ceny 12 € a rýchlosti do 8 Mbit/s, pre najnáročnejších zákazníkov je dostupný extra program s technicky maximálnou možnou rýchlosťou dostupnou v sieti – dosahujúcou až 100 Mbit/s.slovanet-lte-vysielac2_w1200_nowatOperátor na svojej webstránke www.slovanet.sk/lte už poskytuje aj možnosť overenia predpokladanej dostupnosti LTE signálu podľa zadanej adresy. Nakoľko pre pripojenie je žiaduca priama viditeľnosť medzi prijímacím zariadením zákazníka a niektorým z vysielacích uzlov LTE siete, ešte pred zapojením preto dostupnosť kvalitného signálu záujemcom bezplatne potvrdí inštalačný technik.

Ďalšie investície a rozširovanie pokrytia do nových lokalít Slovanet plánuje postupne v priebehu nasledujúceho roka. S novou LTE sieťou sa zameria na oblasti vidieka s chýbajúcim alebo slabým pokrytím inými operátormi, resp. s prevažujúcou dostupnosťou pomalých či nespoľahlivých miestnych Wi-Fi sietí. Na vybudovanie LTE siete Slovanet využil licencované pásmo 3,5 GHz.

Viac o technických parametroch správy nájdete v našej správe.