Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V rámci akcie Innovation Day, ktorú v bratislavskom showroome Smart Light usporiadal Domotron, oznámil zakladateľ a managing partner BVC Přemysl Rubeš významné zmeny. BVC významne rozširuje svoje investičné portfólio na Slovensku a to je dobrá správa.

Domotron, slovenský smart home scale-up, do ktorého BVC vstúpilo na jar 2017 investíciou v hodnote 800 tisíc eur, narástol za posledné dva roky päťnásobne. Počas tohto obdobia Domotron zautomatizoval stovky domácnosti na Slovensku, v Česku, Rakúsku a Nemecku a ako prvý na svete ponúkol štandardizované riešenie komplexnej domácej automatizácie pre novostavby.

Skúsenosti v oblasti komplexného riadenia domácich technológií nazbierané za posledných 8 rokov sa Domotron rozhodol zúročiť aj v novom pripravovanom produkte pre existujúce
domácnosti. „Úspechy Domotronu doma aj v zahraničí hovoria jasne: ‚štandardizovaný smart home systém na trhu pred naším príchodom chýbal.‘ Aj keď je tu veľa chytrých zariadení a platforiem, drvivá väčšina ľudí nevie, ako si má domácnosť s ich pomocou zautomatizovať. Preto najväčšou hodnotou Domotronu sú stovky predprogramovaných funkcií, ktoré
si používateľ jednoducho aktivuje. Toto unikátne know-how, ktorým sa Domotron líši od všetkých ostatných smart home riešení, sme sa rozhodli využiť v novom produkte pre masový trh,“ hovorí Alex Janušek, CEO Domotronu.

Nový produkt naplno umožní realizovať globálne ambície Domotronu a súvisí s ním aj nové kolo financovania. V rámci Series A spoločnosť plánuje získať tri až päť miliónov eur, pričom časť tohto kola príde z BVC. „Overili sme si, že Domotron dokáže priniesť presne to, čo na trhu chýba a sme presvedčení, že aktuálny tím má najlepšiu kombináciu schopností, skúseností a vízie, aby sa mohol stať novým slovenským unicornom a totálne zmeniť trh so smart home. Preto sme veľmi radi, že môžeme byť súčasťou ďalšieho rastu Domotronu.“ upresňuje Přemysl Rubeš. „V tomto investičnom kole chceme zároveň prizvať aj nového investora. Diskusie s fondami zo zahraničia už prebiehajú,“ dodáva Janušek.

Novým prírastkom v portfóliu investičného fondu BVC, za ktorým stojí aj český priemyselník a miliardár Tomáš Krsek, je slovenský telekomunikačný start-up CloudTalk. Ten ponúka inteligentné telefónne riešenie v cloude, ktoré vďaka umiestneniu všetkých dostupných dát na jedno miesto pomáha firmám reagovať na otázky klientov rýchlo, efektívne a najmä bez zbytočnej frustrácie.

„Sme nadšení, že sa nám darí napĺňať víziu, v ktorej sa z našej inteligentnej telefónnej ústredne stáva celosvetový produkt. CloudTalk má našliapnuté dostať sa v krátkom čase medzi top globálnych hráčov v tejto oblasti,“ vyjadril sa Viktor Vanek, spoluzakladateľ spoločnosti.

„Spomedzi viacerých investorských ponúk nás zaujala práve spolupráca so skúseným tímom BVC, ktorého vízia je exportovať slovenské a české technologické startupy do západnej Európy a USA a pripraviť ich na ďalšie kolá investícií,“ doplnil spoluzakladateľ spoločnosti Martin Malych o výbere strategického partnera.

BVC do CloudTalku investuje viac ako 1 milión eur. Spoločnosť plánuje financie použiť na rozvoj svojich produktov, získanie ďalších kvalitných ľudí do tímu a na medzinárodnú expanziu. „Máme radosť, že sme mohli podporiť ďalšiu z veľmi nadaných slovenských technologických firiem. Vnímame, že starostlivosť o zákazníkov a neustále zlepšovanie komunikácie s nimi je dnes v absolútnom centre záujmu internetových firiem a dnešné hyperkonkurenčné prostredie v e-commerce tomu prispieva. CloudTalk je na trhu cloudových telekomunikačných riešení už dnes špičkou, naša investícia firmu podporí v tom, aby produkt dostala medzi zákazníkov po celom svete,“ upresňuje dôvody investície Rubeš.

Značky: