Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Národná diaľničná spoločnosť sa zúčastní na tohtoročnom, už v poradí 27. Svetovom cestnom kongrese. Svetovej konkurencii odprezentujeme víziu našej firmy napríklad v oblasti investícií do infraštruktúry. Kongres sa uskutoční v susednej Českej republike začiatkom októbra.

Účasť na takejto širokej odbornej platforme je pre nás mimoriadne dôležitá z hľadiska výmeny skúseností a možností inšpirovania sa postupmi iných krajín v jednotlivých sférach nášho pôsobenia – prípravy a výstavby diaľnic, používania nových a efektívnych spôsobov výstavby, ale aj v oblasti starostlivosti o infraštruktúru či kontrolných systémov spoplatnenia.

V dňoch 2. až 6. októbra 2023 sa v Kongresovom centre v Prahe stretnú tisícky odborníkov a delegátov pôsobiacich v cestnej infraštruktúre a cestnej doprave. Svetový cestný kongres, ktorý je najväčším odborným podujatím v tomto odvetví, prinesie možnosť prezentácie Slovenska, slovenských firiem aj možností štúdia na slovenských technických stredných a vysokých školách.

Značky: