Podporuje štandard HDR10.

Jedna z hlavných tohtoročných inovácií v segmente monitorov bude podpora technológie HDR. Počas nášho rozhovoru nám to tento týždeň povedal Stefan Sommer zo spoločnosti AOC (článok o novinkách od AOC publikujeme v pondelok, 24. 4., po uplynutí embarga) a jeho slová sa pomerne rýchlo naplnili. Dell totiž práve predstavil nový monitor, ktorého hlavným lákadlom je práve podpora HDR.

Dell UltraSharp UP2718Q je 27-palcový 4K monitor s podporou štandardu HDR10. Ponúka HDMI, DisplayPort a mini DisplayPort. Aj kvôli získaniu štandardu HDR10 bolo potrebné, aby bol displej schopný dosiahnuť jas na úrovni až 1000 nitov, čo novinka spĺňa. Monitor sa dostane na trh v máji, cena začína na úrovni až 2000 dolárov.

Zatiaľ čo monitor od Dellu je určený najmä profesionálom, dá sa očakávať, že tento rok sa dostanú na trh aj multimediálne a herné monitory s podporou HDR. Prínos tejto technológie v hrách sme videli už v januári na CESe. Vy si ho môžete pozrieť v oficiálnom videu od NVIDIE:

Ukážky začínajú v čase 1:15

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Naživo z CES: Dell predstavuje nové notebooky, 4K displej a dokovacie stanice

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit