Powerbanky sa stali bežnou súčasťou našich batožín.

Najmä keď cestujete, nemusíte prestať používať smartfón len preto, aby vám vydržala batéria dlhšie. Powerbaniek je na trhu niekoľko, nami testované sú vhodné na bežné používanie počas náročného dňa. Kým inde máte síce takmer zadarmo „ceruzkové“ powerbanky, na model GOODRAM Power Bank P661 sa môžete naozaj spoľahnúť.

Je to robustnejší typ a má dva výstupy. Jeden je v špecifikácii 5 V/2,1 A a druhý 5 V/1 A. Kapacita 6600 mAh postačila na nabitie telefónu Samsung Galaxy A3 (2017), ktorý má 2350 mAh batériu. Nabili sme ho z úplného vybitia na 100 % za 2:10 hod. a následne ešte raz z nulovej kapacity na 92 %. Menej výkonný USB port je vhodný na nabíjanie inteligentných hodiniek alebo športových náramkov.

Z výkonnejšieho portu by sa rýchlejšie nenabíjal a používať 2,1 A USB port by spôsobovalo zbytočné straty. Nabíjanie powerbanky je cez microUSB port vo verzii 5 V / 1 A. Na tele sú štyri LED diódy na zobrazenie zostávajúcej kapacity.

Druhý model GOODRAM Power Bank PB04 sa nám páčil svojou povrchovou úpravou. Má jemne pogumovaný povrch. Nemusíte sa obávať poškriabania telefónu, ak ho budete nabíjať priamo vo vrecku. Má kapacitu 5000 mAh a jeden USB port v špecifikácii 5 V/1,5 A.

Rovnaké parametre má aj microUSB port na nabíjanie. V praxi to znamená, že sme spomínaný smartfón nabili na plnú kapacitu za 2:35 hod. a na druhý raz sa nám podarilo nabiť telefón na 43 %.

Cena: P661 – 16,95 EUR; PB04 – 6,60 EUR
Zapožičal: GOODRAM

Tento článok vyšiel aj v tlačenom marcovom vydaní TOUCHIT č. 3/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.