Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Určite ste si všimli, že batéria vášho smartfónu už po roku nevydrží tak dlho, ako keď bola celkom nová. Jej kapacita sa znižuje používaním telefónu, ale aj našimi návykmi pri dobíjaní. Názory, ako správne smartfóny nabíjať, sa môžu líšiť. Jedno pravidlo však ostáva: žiadny extrém batérii neprospieva. HONOR odporúča 4 tipy, ako predĺžiť životnosť batérie čo najviac!

  1. Nabíjajte skôr, než sa dostanete pod 20 %

Prvým extrémom, ktorý si niektorí z nás pamätajú, je podmienka nechať telefón najprv celkom vybiť. To platilo pri prvých telefónoch. Súčasným smartfónom úplné vybitie ani náhodou neprospieva. Naopak, radšej dobite telefón aj niekoľkokrát denne, aby ste batériu udržali nabitú nad 20 %.

  1. Nenabíjajte cez noc

Nechať telefón nabíjať celú noc je v dnešnej hektickej dobe viac ako pohodlné. I keď niektoré prémiové telefóny dokážu regulovať prísun energie, z dlhodobého hľadiska ide o ďalší extrém, ktorý batérii škodí.

  1. Nepoužívajte telefón, keď nabíjate

Ak telefón nabíjate a zároveň púšťate napríklad niektorú z graficky náročných hier, dochádza k dvojnásobnému ohrievaniu telefónu. To batérii po dlhšom čase takého používania opäť uberá na kapacite.

  1. Nabíjajte len originálnym adaptérom

Nabíjanie neoriginálnou alebo nekvalitnou nabíjačkou môže v niektorých prípadoch poškodiť inú časť telefónu, ale aj znížiť životnosť batérie. Ak už musíte siahnuť po neoficiálnom adaptéri, použite aspoň ten, ktorý má rovnaký maximálny výkon ako originálna nabíjačka

Značky: