Hoci do Vianoc zostáva už len sedem dní, veľa ľudí si nákup vianočných darčekov pre svojich najbližších necháva na poslednú chvíľu. Podľa psychológov na vytvorenie nezabudnuteľnej vianočnej atmosféry je dôležitý nielen počet darčekov, ale aj spôsob ich darovania.

„Zo psychologického aj ekonomického hľadiska je optimálny počet darčekov pre deti aj dospelých tri. Trojka sa často vyskytuje aj v slovenských rozprávkach. Jeden darček môže byť hlavný, druhý darček môže byť praktický ako napríklad oblečenie a tretí darček môže doplniť ten hlavný – napríklad mejkap pre ženy, druhá hračka pre detičky či technologická novinka pre mužov,“ odporučila psychologička Mária Tóthová Šimčáková.

Podľa nej je dôležité vytvoriť z darovania darčekov rituál – napríklad darčeky čo najkrajšie zabaliť, aby sa napätie z prekvapenia umocnilo.

Zákazníci Tesca kupujú na poslednú chvíľu zväčša menšie darčeky, ako sú kozmetické balíčky, drobná elektronika, oblečenie a knihy. Ide o drobné praktické veci, ktoré potešia každého člena rodiny. Hlavný veľký darček si totiž zákazníci zväčša vyberajú aj niekoľko mesiacov vopred. Aj preto sme pre zákazníkov pripravili špeciálnu ponuku – katalóg plný vianočných inšpirácií so zľavami na darčeky kupované aj na poslednú chvíľu,“ uviedla Lucia Poláčeková, PR manažérka spoločnosti Tesco na Slovensku. 

Tipy na vianočné darčeky na poslednú chvíľu pre dospelých: 

Elegantný hriankovač F&F poteší celú rodinu. Samozrejmosťou je funkcia rozmrazovania a funkcia stop na okamžité zastavenie opekania. Vďaka modernému dizajnu nezaberie veľa priestoru a príprava raňajok bude odteraz zábavou. Cena hriankovača je 17,99 €. 

Rodinný darček v podobe 18-dielneho jedálenského setu F&F v červeno-bielom vyhotovení rozjasní nejednu domácnosť. Kompletná súprava obsahuje osem hlbokých tanierov, osem plytkých tanierov a osem misiek.

Cena setu je 27,99 €.

Skvelým darčekom pre dámy je trendy vôňa od Katie Perry. Ak sa k nej pridá parfumovaný sprchový gél, je to dokonalá kombinácia. Bežné sprchovanie sa premení na zážitok spojeným s kúskom luxusu vďaka kozmetickému setu od Katie Perry.

Cena kozmetického setu je 8,79 €.

V dnešnej dobe už neplatí, že krása a starosltivosť o svoj vzhľad sa týka iba žien. Aj muži chcú byť upravení a voňaví. S kozmetikou Nivea je to hračka!  Kozmetická súprava prvej pomoci pre pánov je už v predaji. V prípade núdze rozbite a ihneď použite. Cena kozmetického setu je 13,55 €. 

Pánsky sveter v sivej farbe je hitom tejto zimy. Má moderný vzor, ktorý sa dá vhodne skombinovať s pánskymi košeľami, ale i džínsami. Je vyrobený z kvalitného materiálu, ktorý nie je krčivý a vďaka trendy strihu je vhodný pre mladších a starších pánov.

Cena svetra je 17,99 €.

Darčekom v podobe sladkej maškrty nikdy nič nepokazíte. Siahnite po kvalite! Oriešky v belgickej čokoláde od Tesco FINEST prebudia vaše zmysly. Kvalitné darčekové balenie poteší nejedného labužníka a jeho cena je 7,99 €.

Vianočné darčeky sú v ponuke vo vyše 150 predajniach Tesco na Slovensku a niektoré aj na stránke Online nákupy.

Značky: