Freedom 251 je z Indie a predáva sa za 251 rupií.

Indická spoločnosť Ringing Bells predstavila nový smartfón, ktorý má prívlastok „cenovo najdostupnejší„. Alebo inak povedané, najlacnejší. Zariadenie sa nazýva Freedom 251, pričom číslovka definuje jeho cenu v indických rupiách. 251 rupií je v prepočte cca 3,30 EUR, takže za tento telefón by ste zaplatili menej ako za väčšinu obedových menu (česť výnimkám).

freedom_cena_nowat

Aj napriek minimálnej cene, zariadenie má pomerne dobrú výbavu, ktorá je síce limitovaná, ale nebude používateľa vyslovene iritovať. Príjemným prekvapením je IPS displej s uhlopriečkou 4-palce a rozlíšením qHD (960 × 540). Vo výbave ďalej nájdete štvorjadrový procesor s taktom 1,3 GHz, 1 GB operačnú pamäť a 8 GB úložisko, ktoré je možné rozšíriť pomocou 32 GB microSD karty.

Telefón má 3G konektivitu, Bluetooth, Wi-Fi 802.11 b/g/n a dokonca aj GPS senzor. Zadný fotoaparát s rozlíšením 3,2MP dopĺňa predná 0,3MP kamera. Batéria ponúka kapacitu 1450 mAh a operačný systém je Android 5.1. Zariadenie bude dostupné iba v Indii, pričom záujemcovia si ho môžu objednať prostredníctvom oficiálnej webovej stránky.

Zdroj: Freedom

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit