Honor uvádza na náš trh dlho očakávaný smartfón Honor 6X.

Honor 6X sme už na našom webe aj v magazíne TOUCHIT recenzovali. Prečítajte si webovú recenziu. Smartfón sa čoskoro dostane do predaja, prinášame informácie priamo od výrobcu:

Kovový, ergonomicky tvarovaný Honor 6X poháňa osemjadrový chipset Kirin 655. Charakteristický je 5,5″ FullHD displejom s 2,5D zakrivením a rozlíšením 1920 x  1080 px. Je tu aj 3GB operačná a 32GB interná pamäť s možnosťou rozšírenia o microSD kartu. Výnimočnú výdrž telefónu zaisťuje batéria s kapacitou 3340 mAh. Hladké fungovanie vylepšuje zasa Smart File System, ktorý predchádza fragmentácii zložiek v telefóne, a tým predlžuje životnosť a výkon prístroja.

Na zadnej strane telefónu nájdeme hlavný duálny fotoaparát s kombinovaným rozlíšením 12 MPx a 2 MPx. Druhá šošovka umožňuje využívať efektu širokej clony. Je tak možné meniť hĺbku ostrosti, a to už aj u zhotovených snímok. Predná selfie camera má zasa 8 MPx. Výnimkou nie sú ani ďalšie užitočné funkcie ako food mode, automatické skrášľovanie, ovládanie hlasom, detekcia úsmevu, panoráma alebo napríklad manuálny profesionálny mód, v ktorom možno ručne nastaviť parametre snímania.

Smartfón beží na Androide 6.0, ktorý dopĺňa nadstavba používateľského rozhrania EMUI vo verzii 4.1. Honor 6X okrem iného už čoskoro dostane aktualizáciu operačného systému a stane sa tak jedným z prvých lacných telefónov na našom trhu, ktorý získa Android 7.0 Nougat.

Samozrejmosťou je plná podpora LTE vo všetkých lokálnych pásmach. Klasikou je aj rýchla čítačka odtlačkov prstov, ktorá odomkne telefón za 0.3 sekundy. Honor 6X podporuje systém dual SIM.  Verzia dostupná na našom trhu naviac disponuje funkciou NFC. Novinkou je tiež funkcia Wi-fi bridge, ktorá umožňuje rozšíriť, zdieľať a zosilniť signál Wi-fi.

Od 1. marca bude Honor 6X v predpredaji za 259 EUR a stane sa tak najlacnejším telefónom s duálnym fotoaparátom na trhu. Nový telefón bude v predaji u partnerov Hej.sk, Alza.sk, Nay Elektrodom, Datart, Mall.sk a tiež u operátora O2 SK. Dostupný bude v sivom, zlatom a striebornom prevedení.

Technické špecifikácie

OSAndroid 6.0 Marshmallow, EMUI 4.1
Displej5.5” FHD IPS Screen 1920 x 1080, 16 miliónov farieb, 403 PPI
ChipsetOsmejadrový HiSillicon Kirin 655, 4x 2.1 GHz, 4x 1.7 GHz
Batéria3340 mAh
FotoaparátDuálna 12 + 2 MPx zadná kamera, LED prisvetľovacia dióda
8MPx predná kamera
Efekt širokej clony, profesionálny mód, automatické skrášlenie tváre, make-up mode, HDR, panoráma, audio poznámka, vodoznak, detekcia úsmevu, ovládanie hlasom, časovač, FOOD mode, time-lapse
VideoMaximálna kvalita 1920×1080
Úložisko3GB RAM + 32GB ROM
Konektivita802.11b/g/n, 2.4 GHz
USB 2.0
Bluetooth 4.1
Podpora všetkých lokálnych LTE štandardov
Rozmery150,9 x 76,2 x 8,2 mm
Hmotnosť162 g
ZvukAudio effect SWS, duálny mikrofón s redukciou okolitého hluku
ĎalšieČítačka odtlačkov prstovGyroskop

 

Kompas

 

Senzor proximity

 

AkcelerometerDual SIM

Prečítajte si aj:

Recenzia Honor 6X: Na tento telefón sa oplatí počkať