Vyzerá to, že Windows je napojený na najpresnejšie počasie.

Ide o službu počasia, ktorá sa zobrazuje aj na webe Microsoft Start. Podľa analýzy ForecastWatch sa počasie od Microsoftu umiestnilo na prvom mieste. Na druhom bol web The Weather Channel a na treťom Foreca / Vaisala. Informáciu o prieskume priniesol web WinBuzzer.

Celkovo bolo podrobených analýze 25 služieb zameraných na predpoveď počasia. Vo svete sa používa niekoľko modelov na predpoveď, no svoj diel na zlepšení majú aj samotné služby. Nedá sa teda povedať, že stačí zistiť zdroj čerpania dát a tým sa všetky aplikácie vyrovnajú. Službu od výrobcu Windows nájdete integrovanú vo Windows 10 a 11 a tiež prehliadači Microsoft Edge.

microsoft-weatherZdroj: Forecast Watch

Dostupná je aj na spomínanom webe Microsoft Start. Služba bola spustená v septembri 2021 a kombinuje v sebe personalizované spravodajské informácie. Nájdete ju napríklad aj v programe Microsoft Outlook alebo webovej alternatíve tohto klienta.

Podľa štúdie počasie od Microsoftu prekonalo ostatné v predpovedaní vysokej a nízkej teploty, rýchlosti vetra a zrážok. Do úvahy sa brala predpoveď na jeden až päť dní v rozmedzí od januára do júna 2022.

Počasie využíva predpovede Národného úradu pre oceán a atmosféru (NOAA), Európskeho centra pre strednodobé predpovede počasia (ECMWF) a Japonskej meteorologickej agentúry (JMA). To umožní poskytnúť komplexný informácie pre viac ako 200 000 miesto na svete. Jedným z hlavných faktorov je použitie umelej inteligencie a strojového učenia a tiež analýzou historických údajov v reálnom čase. Používatelia môžu prispieť svojou spätnou väzbou a označiť podnebie, dážď alebo sneh a teplotu na základe preddefinovaných možností.

microsoft-weatherZdroj: Microsoft
Pridanie vlastného hodnotenia počasia vo vašej lokalite

Počasie podporuje generovanie súhrnných informácií pomocou NLP teda spracovaním prirodzeného jazyka, ktorému budú používatelia rozumieť. Je graficky veľmi prívetivé s animovanými prvkami a možnosťou zobrazovania v 2D alebo 3D režime.

Zdroj: WinBuzzer

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.