Služba Google One dosiahne čoskoro 100 miliónov predplatiteľov.

Tento míľnik bol oznámený vo videohovore spoločnosti Alphabet. Išlo o hovor v rámci oznámenia výsledkov firmy za 4. štvrťrok 2023. Generálny riaditeľ Sundar Pichai oznámil, že službe Google One sa darí. Čo vlastne služba prináša a prečo sa jej darí?

Služby od Googlu sa dajú používať zadarmo. Mnohí používatelia však siahnu po platenej službe, najmä z dôvodu chýbajúcej kapacity na ich fotografie. Vďaka tomu, že si zaplatíme dátový priestor navyše, zároveň získame aj vylepšené funkcie aplikácie na fotografie. Dostupnosť funkcií sa líši v závislosti od krajiny. U nás na Slovensku nemáme dostupnú službu VPN.

google one fotky vyhodyZdroj: Google

Niektoré funkcie sú však dostupné len pre platiacich používateľov a ide o aplikáciu Google Fotky. Členstvo Google One zastreší najkritickejšiu časť, a tou je rýchlo sa plniaci diskový priestor. Používatelia využijú túto službu ako špecializovaný zálohovací nástroj na fotografie a multimediálne súbory. Nebude to zrejme kapacita schránky v Gmaile, ale práve potreba zväčšiť si úložisko.

Google má veľmi dobre pokryté aj zálohovanie svojich smartfónov. Používatelia, ktorí majú zaplatený cloudový priestor a tým vlastne aj Google One, získavajú lepšie zálohovanie v rámci svojich zariadení. Výmena smartfónu je jednoduchšia, keďže súčasťou zálohy nie sú len fotografie alebo SMS správy, ale v platenom členstve aj MMS správy, a tiež nastavenia aplikácií.

Základné členstvo s názvom Basic stojí 19,99 eura na rok pri ročnej fakturácii. Tento predplatný balík má kapacitu 100 GB a získavate všetky funkcie navyše okrem VPN. Teda prioritný prístup k podpore, zdieľanie diskovej kapacity medzi 5 používateľmi, vylepšené funkcie v rámci fotografií Google, prípadne ďalšie benefity. Spomenúť môžeme kvalitnejšie videohovory cez Google Meet. Tu však potrebujete minimálne predplatné s 2 TB cloudovým priestorom.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.