Teraz už aj s prepracovaným a modernejším dizajnom.

Aplikácie s počasím patria medzi najpoužívanejšie, avšak nie každá z ich bohatej ponuky je aj dizajnovo prívetivá. Niekedy je to však ešte horšie s ich presnosťou, alebo aj s množstvom reklamy, ktorá sa v ich prostredí nachádza. Hoci pre Android je v Obchode Play niekoľko výborných alternatív “aj zadarmo”, tak prístup k výbornému počasiu nosia všetci používatelia telefónov s týmto systémom priamo vo vrecku. 

Netreba zabúdať, že vývojári, aj keď svoje aplikácie ponúkajú celkom zadarmo, a bez reklamy alebo ďalších nákupov v aplikácii, tak časom sa do nich dostanú funkcie, za ktoré budú musieť používatelia skôr či neskôr platiť. Veľmi dobrým príkladom je aplikácia Weawow, ktorá má v Obchode Play vysoké hodnotenie a donedávna bola (aj) celkom zadarmo, avšak postupne boli pridané funkcie, za ktoré je potrebné platiť. Toto je však najmenej agresívny príklad.

Je tu však aj spomínané “počasie” od spoločnosti Google, ktoré síce nie je zatiaľ dostupné ako samostatná aplikácia, ale existuje niekoľko možností, ako sa jednoducho dostať k jeho ponuke. 

Počasie v Google Discover

Pokiaľ máte na domovskej obrazovke zapnutú ponuku Google Discover (informačný kanál, ktorý sa nachádza celkom naľavo), tak Google počasie sa zobrazuje v jeho hornej časti. K tejto ponuke je možné sa dostať aj cez hlavnú Google aplikáciu, ale ide o zdĺhavý spôsob, pričom Počasie sa cez tento postup zobrazuje vo webovom rozhraní.

Google Počasie má nový dizajnZdroj: TOUCHIT
Google Počasie v Google Discover

Vytvorte si na ploche skratku

Počasie Google umožňuje vytvoriť na domovskej ploche ikonu, vďaka ktorej sa do prostredia aplikácie dostanete iba jedným kliknutím. Túto ikonu si môžete na ploche umiestniť na vami preferované miesto. 

Google Počasie má nový dizajnZdroj: TOUCHIT
Widget a skratka s Počasím Google

Google počasie vo widgete

Ide pravdepodobne o najefektívnejšie používanie Počasia od spoločnosti Google. Nielenže máte na domovskej obrazovke neustále zobrazené aktuálne počasie vo vašom okolí, ale vo widgete sa zobrazujú aj udalosti z Kalendára. Pre získanie ďalších detailov o počasí stačí už iba kliknúť vpravo na ikonu počasia vo widgete a otvorí sa celý prehľad, ktorý okrem aktuálnych a detailných poveternostných podmienok zobrazuje predpoveď počasia na najbližších 10 dní. 

Nový dizajn Počasia Google už aj na Slovensku

Aktualizovaný dizajn Počasia Google je dostupný už dlhší čas, avšak spočiatku bol k dispozícii iba pre telefóny Google Pixel. Teraz sa nám v redakcii zobrazilo už aj v telefóne Nothing Phone (2), v ktorom máme nainštalovanú beta verziu Androidu 14. Je teda iba otázkou času, kedy sa aj vám bude v telefóne zobrazovať dizajnovo prepracované počasie od spoločnosti Google, ktoré je nielen moderné a presné, ale je aj celkom zadarmo, a bez akejkoľvek reklamy. Poskytovateľom údajov o počasí je portál The Weather Channel, ktorý prevádzkuje portál weather.com

Zdroj: Vlastné

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.