Magazín TOUCHIT je členom asociácie svetových novinárov EISA už od roku 2016. EISA je združenie 59 celosvetových novinárov a expertov a aktuálne asociácia združuje aj členov z Európy, Austrálie, Indie, Kanady, Ďalekého východu a USA a počet krajín stále narastá. Aktuálne je zastúpených 30 krajín, EISA oslavuje už 40 rokov svojej činnosti.

Asociácia každý rok udeľuje výročné ceny, kde oceňuje najlepšie produkty pre rôzne typy produktov. TOUCHIT je členom expertnej skupiny Mobilné produkty a teraz uvádzame detailný popis produktov, ktoré sme ocenili. Ocenenia boli v tomto roku udelené po celom rade virtuálnych stretnutí a prednášok a po zrelej úvahe všetkých členov expertnej skupiny.

EISA ADVANCED SMARTPHONE 2022-2023

OPPO Find X5 Pro

So svojím výnimočným systémom kamier a pokročilou technológiou stabilizácie obrazu, obrovskou kapacitou batérie a prémiovou konštrukciou predstavuje OPPO Find X5 Pro smartfón, ktorý v súčasnosti definuje tie najvyššie štandardy. Vo vnútri tela potiahnutého sklom (vo vyhotovení biela alebo čierna keramika) sa ukrýva 4 nm osemjadrový procesor Qualcomm SM8450 Snapdragon 8 Gen 1 a až 512 GB pamäte plus 12 GB RAM. V kombinácii so 6,7-palcovým (170 mm) LTPO 2.0 AMOLED displejom s dynamickou obnovovacou frekvenciou až do 120 Hz ponúka Find X5 Pro bezkonkurenčné špecifikácie i vďaka výkonnému 50 Mpx hlavnému fotoaparátu, ktorý dopĺňajú 50 Mpx ultraširokouhlý objektív a 13 Mpx teleobjektív s optickou stabilizáciou. Aj vďaka tomu OPPO Find X5 Pro hodnotíme ako momentálne najvyspelejší smartfón na svete.

EISA BEST BUY SMARTPHONE 2022-2023

HONOR 70

HONOR 70 napĺňa výzvu poskytnúť svojim majiteľom presne to, čo potrebujú, avšak za prijateľnú cenu. To je na trhu prémiových smartfónov zatiaľ raritou. Tento telefón sa tak stáva najlepšou kúpou tejto sezóny. Smartfón so systémom Android vybavený trojitým objektívom fotoaparátu podporujúcim širokouhlé a ultraširokouhlé snímanie, plus je doplnený o snímač hĺbky, ponúka vo svojej triede najlepšiu kvalitu fotografií. Je vybavený vynikajúcim 6,67-palcovým (169 mm) OLED displejom s frekvenciou 120 Hz, procesorom Qualcomm SM7325-AE Snapdragon a 4800 mAh batériou s rýchlym nabíjaním. Dizajn telefónu, ktorý sa pýši moderným, tenkým prevedením s jemnými krivkami tiež prekonáva svoju cenovú kategóriu. Tento telefón predstavuje pre spoločnosť HONOR pozoruhodný úspech.

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2022-2023

Sony Xperia 1 IV

Tento všestranne nadaný smartfón od spoločnosti Sony zaujme už na prvý pohľad svojím moderným, elegantným dizajnom a robustnou sklenenou povrchovou úpravou bokov šasi zadnej strany. Ale ešte atraktívnejšie je to, čo používatelia dostanú v jeho vnútornej výbave. Xperia 1 IV je totiž vybavená vôbec prvým systémom fotoaparátu s kontinuálnym optickým priblížením v smartfóne s rozsahom 85-125 mm na teleobjektíve a pokročilými snímačmi so 120 fps čítaním na všetkých objektívoch. Telefón je vybavený sklenenými šošovkami aj na teleobjektíve a pokročilým Dual Pixel PDAF a OIS na širokouhlom module fotoaparátu. V kombinácii s 24 mm širokouhlým objektívom, so 16 mm ultraširokouhlým objektívom a objektívom na snímanie hĺbky TOF 3D 3D iTOF takto nastavuje spoločnosť Sony nový štandard pre profesionálne snímanie, či už pri fotografovaní alebo nahrávaní videa v rozlíšení 4K. Výkonný procesor Qualcomm Snapdragon a 5000 mAh batéria dopĺňajú špecifikáciu tohto skutočného multimediálneho kráľa medzi smartfónmi.

EISA SMARTWATCH 2022-2023

Huawei Watch GT 3 Pro

Hodinky Watch GT 3 Pro sú doteraz najefektnejšie a najdokonalejšie inteligentné hodinky od spoločnosti Huawei. Zameriavajú sa na prémiových používateľov a ich pokročilý operačný systém prináša množstvo aplikácií a funkcií vrátane celého radu tréningov, monitorovania hladiny kyslíka v krvi a záťažových testov. Vodotesnosť hodiniek do hĺbky až 30 metrov znamená, že si ich nebudete musieť nikdy dávať dole z ruky. Výnimočná výdrž batérie až dva týždne (podporovaná bezdrôtovým nabíjaním) robí z GT 3 Pro praktické „klasické“ hodinky. To všetko podčiarkuje luxusný dizajn pozostávajúci z titánového puzdra, keramickej zadnej strany a zafírového skla, ktoré chráni jasný a kontrastný AMOLED displej od spoločnosti Huawei.

EISA WIRELESS HEADPHONES 2022-2023

Sony WH-1000XM5

Slúchadlá WH-1000XM5 budete chcieť mať vždy so sebou. Spoločnosť Sony vyladila svoju vlajkovú loď v oblasti bezdrôtového aktívneho potláčania hluku vo veľkom štýle. Ľahké šasi slúchadiel s novým vzhľadom je vybavené pohodlnými, polstrovanými náušníkmi, ktoré zabraňujú šíreniu nežiaducich zvukov bez toho, aby pritom vyvíjali príliš veľký tlak. Vnútri sú 30 mm meniče navrhnuté s ohľadom na potlačenie hluku a poskytujú kultivovaný zvuk s pozoruhodnými detailmi v strednom a vyššom rozsahu. Z kodekov si môžete vybrať LDAC, AAC a SBC. Štyri zabudované mikrofóny zabezpečujú čisté hlasové hovory a ďalšie kvarteto mikrofónov je nasadené na rozpoznávanie a následnú redukciu vonkajšieho hluku. Tieto slúchadlá tak triumfujú aj v najrušnejšom prostredí. Mobilná aplikácia od Sony využíva širokú škálu funkcií, vďaka čomu sa zo slúchadiel WH-1000XM5 stáva dokonalý pracovný nástroj na každý deň.

EISA MOBILE SPEAKER 2022-2023

JBL Flip 6

Šiesta generácia reproduktorov JBL Flip ponúka množstvo vylepšení pod kapotou, ktoré z neho robia brilantný upgrade jedného z najpopulárnejších Bluetooth reproduktorov vôbec. Má podobný štýl ako predchádzajúci model Flip 5, ale reproduktor má vylepšenú kvalitu konštrukcie vrátane silikónových gumových podstavcov. Reproduktor je vybavený dvoma meničmi – pokročilým basovým/stredovým a novým výškovým meničom plus dvoma pasívnymi žiaričmi pre hlboké basy. Deklarovaný výkon reproduktora je 30 W, dobíjateľná 4800 mAh batéria poskytuje až 12 hodín prehrávania hudby. Špecifikácia Bluetooth bola vylepšená na verziu 5.1 a ochrana proti vode/prachu spĺňa normu IP67. Pridajte k tomu plnú kontrolu nad zvukovými parametrami reproduktora Flip 6 prostredníctvom špecializovanej aplikácie JBL – čo viac si môžete priať od cenovo dostupného prenosného Bluetooth reproduktora?

EISA IN-EAR HEADPHONES 2022-2023

OPPO Enco X2

Kľúčom k príťažlivosti skutočne bezdrôtových slúchadiel Enco X2 od spoločnosti OPPO je spolupráca so špecialistom na zvuk, spoločnosťou Dynaudio. Pravdepodobne najdôležitejšou funkciou je však schopnosť spracovávať binaurálny stereofónny zvuk Dolby, čo je nevyhnutná funkcia pre tvorcov moderného obsahu. Enco X2 je odvážnym vylepšením svojho predchodcu a slúchadlá sú vybavené novým dvojcestným koaxiálnym usporiadaním reproduktorov, v ktorom spolupracuje ultraľahký a ultratenký dynamický basový reproduktor so štvormagnetovou planárnou jednotkou. Tá zvláda vysoké frekvencie až do menovitej hodnoty 40 kHz. S týmito hardvérovými inováciami súvisí aj pokročilé spracovanie zvuku vrátane aktívneho potlačenia šumu a vysokokvalitný D/A prevodník s podporou vzorkovacej frekvencie 96 kHz. Slúchadlá OPPO sú vybavené špeciálnymi antibakteriálnymi koncovkami a sú odolné voči prachu/vode. Ide o špičkové bezdrôtové slúchadlá do uší, v ktorých sa miešajú bohaté funkcie s mimoriadne kvalitnou reprodukciou zvuku.

EISA TABLET INNOVATION 2022-2023

TCL NXTPAPER 10s

Na prvý pohľad sa zdá, že TCL NXTPAPER 10s je len ďalší tablet so systémom Android. Hneď po jeho spustení si však všimnete úplne inú kvalitu obrazu vďaka displeju, ktorý pripomína skutočný papier. Spoločnosť TCL tu vytvorila obrazovku LCD s 10 vrstvami ochrannej vrstvy, ktorá pomáha chrániť oči počas dlhého používania a obmedzuje odlesky na obrazovke. Pritom si stále zachováva presnosť farieb aj pri používaní dodávaného pera na kreslenie a písanie. K používaniu tabletu bez stresu patrí aj 8000 mAh batéria s dlhou výdržou a hmotnosť len 490 gramov. Tá je na zariadenie s 10,1-palcovou (256 mm) obrazovkou prekvapivo nízka. A vďaka dostupnej cene tabletu NXTPAPER 10s sa spoločnosti TCL podarilo vyrobiť ideálny tablet pre všetky generácie.

EISA MOBILE PROJECTOR 2022-2023

Philips GoPix 1

Pri prvom pohľade na elegantný projektor GoPix 1 od spoločnosti Philips si možno ani neuvedomíte, že ide naozaj o projektor. V jeho mimoriadne tenkom a ľahko prenosnom šasi s hĺbkou 18 mm sa nachádza optika založená na technológii DLP a zdroj svetla LED, ktorý dokáže vytvoriť obraz s uhlopriečkou až 75 palcov (190 cm). Tento mobilný projektor je navrhnutý tak, aby sa dal pripojiť k smartfónu, tabletu alebo notebooku bez ohľadu na použitý operačný systém. Jeho vstavaná batéria podporuje dvojhodinové prehrávanie videa sprevádzané čistým zvukom z interných reproduktorov. Nastavenie obrazu uľahčuje dotykové zaostrovacie koliesko a automatická korekcia lichobežníkového skreslenia, zatiaľ čo dodávaný statív podporuje sledovanie v akomkoľvek prostredí. GoPix 1, ku ktorému je pribalený aj diaľkový ovládač a káble mini HDMI a USB-C je vynikajúcim riešením pre tých, ktorí potrebujú veľký obraz aj na cestách.

EISA MOBILE DAC 2022-2023

iFi Audio xDSD Gryphon

Na trhu prenosných D/A prevodníkov je veľká konkurencia, avšak xDSD Gryphon vyčnieva z davu vďaka svojmu hlbokému zvuku, komplexnému súboru funkcií a rozsiahlym možnostiam pripojenia. Je nástupcom xDSD DAC, ktorý už získal ocenenie EISA a je vybavený novým OLED displejom iFi Audio. Ten vás informuje o aktuálnom výbere vstupov, dátových tokoch a ďalších údajoch. Prevodník je vybavený prepracovanými a používateľsky prívetivými ovládacími prvkami. Vnútri sa nachádza najnovší čip Qualcomm QCC5100 Bluetooth, ktorý podporuje takmer všetky audiofilské kodeky, zatiaľ čo nadšenci vysokého rozlíšenia môžu prehrávať svoje zbierky cez USB alebo S/PDIF pripojenie. Ak k tomu pripočítame pôsobivo dlhú výdrž batérie, atraktívne a dobre spracované puzdro a podporu bežných ale i vyvážených slúchadiel, je xDSD Gryphon lídrom vo svojej triede.

Kompletný zoznam cien pre všetky expertné skupiny EISA 2022-23

Niektoré ceny sú kombinované s inými expertnými skupinami.

Photography Expert Group

EISA CAMERA OF THE YEAR 2022-2023

Nikon Z 9

EISA MICRO FOUR THIRDS CAMERA 2022-2023

OM System OM-1

EISA APS-C CAMERA 2022-2023

Canon EOS R7

EISA FULL-FRAME CAMERA 2022-2023

Sony Alpha 7 IV

EISA BEST BUY CAMERA 2022-2023

Fujifilm X-T30 II

EISA PROFESSIONAL CAMERA 2022-2023

Canon EOS R3

EISA VLOGGING CAMERA 2022-2023

Sony ZV-E10

EISA PHOTO/VIDEO CAMERA 2022-2023

Panasonic Lumix DC-GH6

EISA LENS OF THE YEAR 2022-2023

Sony FE 24-70mm F2.8 GM II

EISA MACRO LENS 2022-2023

Nikon NIKKOR Z MC 105mm F2.8 VR S

EISA MANUAL LENS 2022-2023

Laowa 90mm F2.8 2x Ultra Macro APO

EISA PHOTO/VIDEO WIDE ANGLE ZOOM LENS 2022-2023

Sony FE PZ 16-35mm F4 G

EISA PHOTO/VIDEO ZOOM LENS 2022-2023

Panasonic Leica DG Vario-Summilux 25-50mm F1.7 ASPH

EISA PROFESSIONAL TELEPHOTO LENS 2022-2023

Nikon NIKKOR Z 400mm F2.8 TC VR S

EISA STANDARD LENS 2022-2023

Fujifilm FUJINON XF33mm F1.4 R LM WR

EISA STANDARD ZOOM LENS 2022-2023

Tamron 28-75mm F2.8 Di III VXD G2

EISA SUPERZOOM LENS 2022-2023

SIGMA 150-600mm F5-6.3 DG DN OS | Sports

EISA TELEPHOTO LENS 2022-2023

Nikon NIKKOR Z 800mm F6.3 VR S

EISA TELEPHOTO ZOOM LENS 2022-2023

Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS II

EISA TRAVEL ZOOM LENS 2022-2023

Tamron 18-300mm F3.5-6.3 Di III-A VC VXD

EISA WIDE ANGLE LENS 2022-2023

SIGMA 20mm F2 DG DN | Contemporary

EISA ZOOM LENS 2022-2023

Tamron 35-150mm F2-2.8 Di III VXD

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2022-2023

Sony Xperia 1 IV

Hi-Fi Expert Group

EISA FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS 2022-2023

Paradigm Founder 120H

EISA WIRELESS FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS 2022-2023

KEF LS60 Wireless

EISA WIRELESS ON-WALL LOUDSPEAKERS 2022-2023

System Audio legend 7.2 silverback

EISA ALL-IN-ONE LOUDSPEAKER 2022-2023

Sonus faber Omnia

EISA HIGH-END STEREO SYSTEM 2022-2023

MOON Voice 22 & ACE

EISA BEST VALUE WIRELESS LOUDSPEAKERS 2022-2023

SVS Prime Wireless Pro Powered Speakers

EISA HEADPHONE SYSTEM 2022-2023

EarMen CH-Amp, Tradutto & Staccato

EISA STREAMING AMPLIFIER 2022-2023

Roksan Attessa Streaming Amplifier

EISA SMART AMPLIFIER 2022-2023

Marantz Model 40n

EISA BEST VALUE STEREO SYSTEM 2022-2023

Denon PMA-900HNE & DCD-900NE

EISA STEREO SYSTEM 2022-2023

Rotel RA-6000 & DT-6000

EISA VINYL SYSTEM 2022-2023

Pro-Ject X2 B & Phono Box S3 B

EISA TURNTABLE 2022-2023

Thorens TD 1500

EISA BEST VALUE TURNTABLE 2022-2023

Argon Audio TT-4

EISA DAC 2022-2023

Musical Fidelity M6x DAC

EISA STREAMER 2022-2023

Primare NP5 Prisma MK2

EISA HEADPHONE AMPLIFIER 2022-2023

Ferrum Audio OOR

EISA HIGH-END HEADPHONES 2022-2023

Meze Audio Elite

EISA POWER AMPLIFIER 2022-2023

Primare A35.8

EISA MOBILE DAC 2022-2023

iFi Audio xDSD Gryphon              

EISA LOUDSPEAKER SERIES 2022-2023

Perlisten S Series

Home Theatre Audio Expert Group

EISA COMPACT SOUNDBAR 2022-2023

Polk Audio MagniFi Mini AX

EISA HIGH-END SOUNDBAR 2022-2023

Devialet Dione

EISA BEST BUY SOUNDBAR 2022-2023

TCL C935U

EISA HOME THEATRE SOLUTION 2022-2023

Loewe klang system

EISA INTEGRATED SOUNDBAR 2022-2023

Philips Fidelio FB1

EISA HOME THEATRE SOUNDBAR 2022-2023

Hisense U5120GW

EISA HOME THEATRE PROCESSOR 2022-2023

Anthem AVM 90

EISA HOME THEATRE AMPLIFIER 2022-2023

Trinnov Amplitude16

EISA HOME THEATRE AV RECEIVER 2022-2023

Denon AVR-X1700H

EISA HOME THEATRE SUBWOOFER 2022-2023

Perlisten D215s

EISA POWER AMPLIFIER 2022-2023

Primare A35.8

EISA LOUDSPEAKER SERIES 2022-2023

Perlisten S Series

EISA MEDIA PLAYER 2022-2023

Zidoo NEO S 

Home Theatre Video & Display Expert Group

EISA PREMIUM MINI LED TV 2022-2023

TCL 65C835

EISA HOME THEATRE TV 2022-2023

Philips 65OLED+937

EISA BEST BUY OLED TV 2022-2023

Philips 55OLED807

EISA BEST BUY LCD TV 2022-2023

TCL 55C735

EISA FAMILY TV 2022-2023

Philips 55PUS8807

EISA PREMIUM LCD TV 2022-2023

Hisense 65U8HQ

EISA PREMIUM OLED TV 2022-2023

Sony XR-65A95K

EISA GAMING TV 2022-2023

LG OLED42C2

EISA GAMING PROJECTOR 2022-2023

BenQ X3000i

EISA UST PROJECTOR 2022-2023

XGIMI Aura

EISA HOME THEATRE PROJECTOR 2022-2023

Epson EH-LS12000B

EISA MEDIA PLAYER 2022-2023

Zidoo NEO S

EISA MOBILE PROJECTOR 2022-2023

Philips GoPix 1

Mobile Devices Expert Group

EISA ADVANCED SMARTPHONE 2022-2023

OPPO Find X5 Pro

EISA BEST BUY SMARTPHONE 2022-2023

HONOR 70

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2022-2023

Sony Xperia 1 IV

EISA SMARTWATCH 2022-2023

Huawei Watch GT 3 Pro

EISA WIRELESS HEADPHONES 2022-2023

Sony WH-1000XM5

EISA MOBILE SPEAKER 2022-2023

JBL Flip 6

EISA IN-EAR HEADPHONES 2022-2023

OPPO Enco X2

EISA TABLET INNOVATION 2022-2023

TCL NXTPAPER 10s

EISA MOBILE PROJECTOR 2022-2023

Philips GoPix 1

EISA MOBILE DAC 2022-2023

iFi Audio xDSD Gryphon              

In-Car Electronics Expert Group

EISA IN-CAR AMPLIFIER 2022-2023

HELIX P SIX DSP ULTIMATE

EISA IN-CAR SOUND PROCESSOR 2022-2023

ESX QL812SP

EISA IN-CAR PREMIUM UPGRADE 2022-2023

Audison AF M12.14 bit

EISA IN-CAR DSP SOFTWARE 2022-2023

DSP PC-Tool 5 by Audiotec Fischer

EISA IN-CAR SPEAKER SYSTEM 2022-2023

Ground Zero GZ ULTRA T-30 + GZ ULTRA K-165

EISA IN-CAR SUBWOOFER 2022-2023

Hertz MPS 250 S4

EISA IN-CAR HIGH-END COMPONENT 2022-2023

Ground Zero GZ ULTRA A-2

EISA IN-CAR DASHCAM 2022-2023

Nextbase 622GW

EISA IN-CAR OEM PREMIUM AUDIO SYSTEM 2022-2023

Maserati Grecale with Sonus faber High Premium Audio System

EISA IN-CAR CAMPER VAN COMPONENT 2022-2023

Eton UG FIAT SUB 6A

Zdroje: EISA. vlastné

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.