Tento prehrávač sa nám páčil, nakoľko nemá takmer žiadne okraje okolo hlavného okna s filmom.

Jeho dizajn oceníte najmä vtedy, ak hľadáte malé rozhranie s veľkými možnosťami.

Nevýhodou však je, že všetky predvoľby sú vložené do menu prehrávača a pomerne rozvetvenej štruktúry. Konfigurovanie a prepínanie nastavení pre rôzne funkcie vás bude zdržovať. Ideálny je vtedy, ak si vystačíte s prehrávaním filmov a nepotrebujete neustále niečo nastavovať. Má aj zoznam súborov na prehrávanie. Tie si automaticky načíta podľa ostatných súborov v adresári. Zaujímavosťou je nastavenie priehľadného efektu cez alpha kanál. Nenašli sme pre to síce praktické využitie, možno sa niekomu nastaviteľná priehľadnosť zíde.

Plávajúce okno rýchlych nastavení programu PotPlayer

Prehrávač podporuje hardvérovú akceleráciu a spracovanie obrazu cez DXVA, CUDA a QuickSync. Všetky najpoužívanejšie nastavenia potom nájdete v plávajúcom okne. Ide o ekvalizér s možnosťami predvolieb, nastavenie obrazu videa, titulkov a rýchlosti prehrávania. V tomto smere je aj napriek horšej pokročilej konfigurácii tento prehrávač praktickejší ako Media Player Classic. Zrýchlené prehrávanie je ideálne pri výučbových videách. Môžete počúvať diskusie a jemne ich zrýchliť, podobne ako podcasty na iPode alebo prehrávačoch Walkman. MPC podporuje zrýchlené prehrávanie ale cez pevne definované časové kroky a zakaždým je potrebné otvoriť nastavenia.

Sledovanie 3D videa je s týmto prehrávačom viac ako vhodné, ak už nemáte video v tomto formáte, môžete ho skúsiť emulovať cez vstavanú funkciu. Obrazovo to asi nebude celkom to pravé, no pri titulkoch je táto funkcia použiteľnejšia. Konfigurácia je bohatá a nájdete tu prispôsobenie pre bežné stereoskopické okuliare. V prípade nízkej kvality bežného videa môžete využiť funkcie na okamžité vyhladenie alebo doostrenie.

Hodnotenie

+ grafický vzhľad okna, rýchle nastavenia po ruke, zlepšenie videa v reálnom čase, práca s 3D videom
– pokročilé nastavenia neprakticky umiestnené v menu

Link: potplayer.daum.net

Verdikt

PotPlayer je prehrávač vhodný tým, že má veľmi dobrý pomer videookna k celkovej veľkosti okna programu. Všetky detailné nastavenia sú v menu, to nie je príliš pohodlné. Na druhú stranu má po ruke veľa praktických funkcií a určite ho odporúčame vyskúšať.

Tento článok vyšiel aj v tlačenom januárovo-februárovom vydaní TOUCHIT č. 1-2/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Najlepšie programy na prehrávanie videa: Media Player Classic – Home Cinema

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.