Skutočný operačný systém vyzerá chudobnejšie, ako grafické návrhy.

To je prirodzené, pretože je ľahšie navrhnúť grafickú simuláciu, ako skutočný systém. Je to vždy veľké lákadlo, popustiť uzdu predstavivosti. Inšpirácia Microsoftu by nezaškodila a systém by posunuli na vyššiu grafickú úroveň. Majú však svoje plány a volá sa Fluent Dizajn. Na grafických návrhoch vyzerá úžasne a pripísali by sme nadšenie z nového dizajnu príchodu Windows XP v skorších časoch.

Autorov venujúcich sa grafickému dizajnu, je niekoľko a v minulosti sme sa ich tvorbe venovali aj na našom webe. Nasledujúci výber obsahuje to najlepšie, čo si môžete z dielne dizajnu Windows pozrieť. Na internete sa ešte vyskytuje prerobený Windows 95, ktorý spustíte ako virtuálny stroj, s väčšou či menšou funkčnosťou.

Je to najčastejšie prerábaný systém a oživovaný v prehliadači alebo samostatnej inštalácii. Nevieme, čo za tým je, keďže iné systémy nemajú takú popularitu a vidieť viac funkčných prerobení Windows 98 či iných, by fanúšikovská komunita ocenila. Pozrite sa na to, ako vyzerajú tieto systémy vo webovom prehliadači v článku nižšie.

Najnovšie je k videu Windows 23. Autor neuvádza, či ide o pokračovanie číselného radu alebo rok. Prikláňame sa za označenie podľa roku, inak by sme na verziu 23 museli čakať príliš dlho. Iba ak by Microsoft prešiel na číslovanie podľa vzoru prehliadačov, ktoré každou malou zmenou zvýšia hlavnú verziu svojho programu.

Autor AR 4789 má toho k videniu viac. Napríklad aj Windows 12.1 vrátane inštalačného procesu, samozrejme len ako vizuálu na YouTube. Pamätáte si ešte na inštaláciu Windows 98?

Na kanáli Addy Visuals sú ďalšie vizualizácie operačného systému Windows ale aj Android. Najnovšie dokonca pribudol komunikačný nástroj WhatsApp. Tento autor sa venoval nielen samotnému ukazovaniu Windows v novom šate, no už vo Windows 10 ukazoval výrobcovi, ako by si predstavoval spôsob zobrazenia kariet v Prieskumníkovi.

V Insider verziách sa dá dodatočne aktivovať, zatiaľ ale nie sú karty dostupné a posledná inštalácia systému ich nepriniesla. Z takto veľkej zmeny máme subjektívne obavu, avšak krok priniesť karty bol zo strany Microsoftu jediný možný. Používatelia si to žiadali aj kvôli tomu, že používanie kariet je niečo, na čo si používatelia zvykli.

Prečítajte si aj:;

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.