Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vďaka spojeniu nkcií a štandardu WiFi 6E ponúka firewall s cloudovou správou SCR 50AXE jednoduché a cenovo dostupné riešenie pre prevádzku malých firemných sietí.

Spoločnosť Zyxel Networks, ktorá patrí medzi predných dodávateľov bezpečných sieťových riešení využívajúcich prednosti cloudu, uvádza na trh nový trojpásmový WiFi 6E (AXE5400) firewall SCR 50AXE s bezpečnostnými funkciami a podporou cloudovej správy v platforme Nebula. Novinka je určená domácim kanceláriám a malým firmám, ktoré od svojej WiFi siete požadujú najlepšie zabezpečenie v tejto triede a súčasne špičkovú rýchlosť.

Vzhľadom k súčasným hrozbám nezostáva firmám nič iné ako investovať do robustného zabezpečenia, ktoré ich bezdrôtové siete ochránia pred prístupom neoprávnených užívateľov. Na trhu dnes síce existuje celý rad bezpečnostných a WiFi zariadení, napriek tomu malé firmy a ľudia pracujúci z domu mávajú častokrát problém nájsť produkt pre správu sietí, ktorý je súčasne cenovo dostupný, jednoduchý, rýchly, bezpečný a ľahko ovládateľný. A práve preto prichádza firewall SCR 50AXE, ktorý za atraktívnu cenu má všetko, čo malé firemné siete potrebujú.

Sieťové zabezpečenie bez predplatného

Firewall s cloudovou správou SCR 50AXE bol vyvinutý s dôrazom na kybernetickú bezpečnosť, a preto ponúka ochranu firewallom, obmedzenie prístupu z blokovaných krajín pomocou GEO IP filtrácie, IPsec VPN, viac vysielaných SSID, a to bez akýchkoľvek dodatočných nákladov na predplatné alebo licencie. Jeho komplexné bezpečnostné funkcie pomáhajú malé firmy chrániť pred ransomvérom, malvérom, podvodnými emailami, phishingom, prienikami, exploitmi a ďalšími útokmi. K tomuto účelu firewallu slúžia technológie na báze reputačných filtrov, ktoré ponúkajú vysokú funkčnosť pri nižšej náročnosti na výpočetný výkon.

Užívatelia vyžadujúci ešte širšie možnosti zabezpečenia a správy môžu zvoliť licenciu SCR Pro Pack, ktorá zahŕňa okrem iného informácie o hrozbách v reálnom čase, filtrovanie webových stránok vrátane podpory filtrácie na úrovni DNS pomocou technológií od spoločnosti Trellix (predtým McAfee).  Ďalej štatistiky a protokoly za posledných 30 dní a cloudovú správu siete Nebula vo verzii Pro Pack.

Všetky bezpečnostné funkcie sú prezentované na grafickom riadiacom paneli NCC, ktorý zobrazuje informácie o hrozbách a tiež o chovaní zariadení pripojených k firewallu.

Superrýchla WiFi s jednoduchou správou

Vedľa komplexného zabezpečenia SCR 50AXE ponúka tiež podporu najnovšej trojpásmovej WiFi 6E (AXE5400). Tá vedľa doterajších pásem 2,4 GHz a 5 GHz sprístupňuje novo otvorené pásmo 6 GHz s aktuálne minimálnym zarušením a možnosťou využitia širokého frekvenčného rozsahu až 160 MHz. Užívatelia sa tak môžu tešiť na maximálnu rýchlosť a nízku latenciu aj pri vysokom počte pripojených zariadení.

A v neposlednom rade je firewall SCR 50AXE „cloudovo natívny“, čo znamená, že umožňuje správu len pomocou cloudu Nebula od spoločnosti Zyxel. Zákazníci majú k dispozícii aplikáciu Nebula, v ktorej niekoľkými kliknutiami pridajú firewall SCR 50AXE do siete a nastaví názov WiFi do celej bezdrôtovej siete vrátane samotného firewallu a všetkých prístupových bodov. Užívatelia aplikácie ďalej môžu odkiaľkoľvek, rýchle a jednoducho spravovať pripojenie do siete a jej zabezpečenie a tiež monitorovať aktuálny stav jej zabezpečenia.

Radek Hofman, channel sales manager CZ/SK v spoločnosti Zyxel, k aktuálnej novinke poznamenáva: „Dopyt malých firiem po produktoch určených k zabezpečeniu a správe sietí často zostáva nevypočutý. Sme preto hrdí, že im môžeme ponúknuť cenovo dostupné riešenie, ktoré stelesňuje to najlepšie z oboch týchto oblastí. Kombinácia najlepšieho zabezpečenia v tejto triede, superrýchla WiFi a správy v cloude z routeru SCR 50AXE robí dokonalé riešenie pre firmy, ktoré chcú zjednodušiť správu svojej siete a súčasne zachovať jej zabezpečenie a výkon.“

Značky: