Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Bosch doplnila svoj rad akumulátorových systémov na nástrek farieb pre domácich majstrov o dva nové produkty.

UniversalSpray 18V-300 a AdvancedSpray 18V-500 umožňujú rovnomerné nanášanie všetkých typov farieb, lakov a lazúr na steny aj nábytok. Na rozdiel od modelu EasySpray 18V-100, ktorý je už k dispozícii, sú tieto nové produkty kompatibilné aj s farbami na steny.

Produkty sú súčasťou „18V Power for All systému“ od spoločnosti Bosch. 18V systém Power for All zahŕňa všetko náradie Bosch v jednotlivých produktových kategóriách, v súčasnej dobe obsahuje viac ako 70 produktov pre domácich majstrov, záhradné náradie a domáce spotrebiče, a vďaka ďalším partnerom v rámci Aliance 18V Power for All presahuje aj sortiment Bosch.

Všetko náradie – od vŕtacieho kladiva cez kosačku na trávu až po vysávač – je možné používať s rovnakým 18V lítium-iónovým akumulátorom a iba jednou nabíjačkou. To užívateľom šetrí miesto, a zároveň chráni životné prostredie.

Nastavenie prietoku vzduchu a ergonomický dizajn na ľahké nástreky

Vďaka technológii AllPaint majú striekacie pištole UniversalSpray 18V-300 a AdvancedSpray 18V-500 oproti svojim konkurentom zásadnú výhodu. Výsledkom je, že všetky druhy náterov je možné nanášať iba jednou tryskou a bez nutnosti použitia akéhokoľvek iného príslušenstva. Individuálne nastavenie prietoku vzduchu umožňuje domácim majstrom ľahko nanášať laky, lazúry a maliarske farby. Na nanášanie maliarskych farieb na steny sú nutné vyššie otáčky vzduchu, zatiaľ čo na nanášanie rovnomerných vrstiev laku postačia nižšie otáčky. Vďaka bezuhlíkovým motorom ponúkajú obe náradie vysoké otáčky motora a vzduchu, čo umožňuje hladké a rovnomerné nátery, a to aj nástennými farbami. Striekacie pištole majú tiež dlhšiu dobu prevádzky a poskytujú rovnakú úroveň výkonu bez ohľadu na úroveň nabitia. Je to vďaka optimálnej koordinácii všetkých kľúčových súčastí, ako je motor a vedenie vzduchu, v kombinácii s inteligentným elektronickým riadiacim systémom nazvaným „Syneon Technology“. Túto interakciu medzi elektronickým systémom motora a akumulátorom ponúka iba spoločnosť Bosch.

Ergonomický dizajn uľahčuje nástrek farieb. Striekacia spúšť je umiestnená v blízkosti rukoväte, čo znamená, že používatelia môžu ľahko spúšťať a presne kontrolovať množstvo nanášanej farby, a to aj pri práci nad hlavou. Prednú a zadnú časť je možné odpojiť stlačením tlačidla, čo zaisťuje čistenie bez námahy.

UniversalSpray 18V-300: Všestranný pomocník

Jednou z hlavných výhod striekacej pištole UniversalSpray 18V-300 je jej jednoduché použitie. Kutili môžu prepínať medzi dvoma nastaveniami prietoku vzduchu, ktoré zaisťujú nástrek správneho množstva farby v závislosti na viskozite materiálu – a tým vytvárajú dokonalý finálny výsledok. Zatiaľ čo redšie nátery, ako sú laky na drevo, vyžadujú menší objem, aby sa zabránilo stekaniu kvapaliny, maliarske farby musia byť aplikované s vyšším výkonom a priechodnosťou. UniversalSpray 18V-300 je ideálny na stredne veľké maliarske projekty, ako sú záhradné prístrešky alebo nábytok.

AdvancedSpray 18V-500: Rovnomerná vrstva vďaka jemnému nástreku

Kutili, ktorí chcú dosiahnuť obzvlášť hladký povrch a rovnomerné nanášanie farby, sa môžu obrátiť na AdvancedSpray 18V-500 s patentovanou technológiou AirBoost. Zrýchlené prietoky vzduchu umožňujú nástrek obzvlášť jemnej vrstvy. Model AdvancedSpray 18V-500 je navyše vybavený plne nastaviteľným prietokom vzduchu, ktorý umožňuje užívateľovi nastaviť presne tú správnu rýchlosť na daný typ farby. Striekacia pištoľ sa dodáva s dvoma pripojiteľnými krytkami: čiernou na rýchlejší postup práce a bielu, ktorá zaisťuje ešte jemnejšiu povrchovú úpravu.

AdvancedSpray 18V-500 je ideálny na väčšie projekty nástrekov farieb, napríklad na steny miestností.

Parametre náradiaUniversalSpray 18V-300AdvancedSpray 18V-500
Napätie akumulátora18 V18 V
Čerpané množstvo0 – 300 ml/min0 – 500 ml/min
Nanášanie farby2 m²/min3 m²/min
Objem nádržky1 200 ml1 200 ml
Rozmery vrátane nádoby a aku (dĺžka x šírka x výška)317 x 131 x 308 mm317 x 131 x 308 mm
Hmotnosť s 4.0 Ah akumulátorom1,7 kg1,7 kg
Rozsah dodávky/ odporúčaná predajná cena vrátane DPH• Náradie v kartóne s čistiacou kefou a odmerkou (bez aku a nabíjačky): 149,99 €• Náradie v kartóne s čistiacou kefou a odmerkou, vzduchový uzáver, prídavná nádoba na farbu s vekom (bez aku a nabíjačky): 179,99 €
• Náradie v kartóne s čistiacou kefou a odmerkou, vzduchový uzáver, prídavná nádoba na farbu s vekom, akumulátor (4.0 Ah) a nabíjačka (AL 18V-20):
239,99 €

Značky: