V roku 2015 Sony predstavilo tzv. Xperia Concept for Android, ktorý mal uspokojiť aj tých najväčších nedočkavcov a priniesť s predstihom najnovšie funkcionality vtedajšieho Androidu Marshmallov pre modely radu Z.

V novembri minulého roku firma priniesla pokračovanie testovacej verzie svojej nadstavby Androidu, tentoraz pre najaktuálnejšiu nugátovú verziu a radu smartfónov s označením X. Pre jej využívanie si stačí bezplatne stiahnuť z Obchodu Play aplikáciu Concept Installer a postupovať krok po kroku podľa jej inštrukcií. Odmenou pre testerov sú nielen najnovšie vychytávky a funkcie, ale aj prístup ku komunite InTouch, ktorá im sprostredkuje kontakt priamo s inžiniermi japonskej firmy, prostredníctvom ktorého môžu ovplyvniť vývoj finálneho produktu.

Najnovšia verzia konceptu pre Android prináša obľúbenú funkciu ambientného displeja. To znamená, že notifikácie z sms správ, hovorov či sociálnych sietí sa budú zobrazovať priamo na zhasnutom a uzamknutom displeji vášho smartfónu. Ak vám, povedzme, niekto pošle správu cez WhatsApp, displej sa na krátku dobu rozsvieti a vy budete môcť nahliadnuť na detail správy s informáciou o odosielateľovi a začiatočným textom bez potreby „prebudiť“ telefón.

Testovací softvér vo verzii 38.3.A.0.94 má veľkosť približne 40 MB a jeho jadro tvorí Android vo verzii 7.1.1. Okrem ambientného displeja obsahuje aj bezpečnostné záplaty a niektoré ďalšie nové funkcionality. Patrí medzi ne napríklad pevne stanovený jas fotoaparátu bez ohľadu na aktuálny jas obrazovky či oprava notifikácie LED diódy pri zmeškaných hovoroch.

App Store

Zdroj: Android Authority