HyperX nás nedávno potešil headsetom CloudX Pro Gaming Headset.

HyperX Cloud Stinger je jeho lacnejší súrodenec a priama konkurencia pre ROCCAT Renga alebo SteelSeries Siberia 200.

Slúchadlá značky HyperX majú štýlový čierny dizajn a pretiahnuté náušníky, čo môže niekomu vyhovovať viac ako okrúhle slúchadlá v prípade headsetov od ROCCAT-u a SteelSeries. HyperX Cloud Stinger sa pohodlne nosia, aj keď z hľadiska dlhodobého používania preferujeme v redakcii skôr ROCCAT Renga. Na druhej strane, headset od Kingstonu má pravdepodobne odolnejšiu a pevnejšiu konštrukciu, čo je dané jeho dizajnom. Crashtesty headsetov sme však neskúšali.

Takisto oceňujeme spracovanie kábla – zo slúchadiel vychádza cca metrový kábel s jedným 3,5 mm jackom, ktorý je možné pomocou redukcie rozdeliť na jack pre slúchadlá a mikrofón. Táto redukcia má takisto meter a koncept metrového hlavného kábla + metrovej redukcie oceníte v prípade, keď budete chcieť použiť slúchadlá v kombinácii s notebookom, smartfónom alebo hernou konzolou. Nebudete musieť okolo seba skrývať 2,5 m kábel, ako je to v prípade ROCCAT Renga. Na druhej strane, chýba nám diaľkové ovládanie hlasitosti a mikrofónu.

HyperX Cloud Stinger reprodukuje vzhľadom k cene akceptovateľný zvuk. Nie je ničím výnimočný a v tejto cenovej rovine pravdepodobne nájdete aj zvukovo lepšie headsety. Slúchadlá od SteelSeries a ROCCAT sa nám z hľadiska reprodukcie zvuku páčili viac, a to najmä v prípade počúvania hudby. Uznávame, že herné headsety sú primárne určené na hranie, ale v prípade spomenutých headsetov nám ich reprodukcia vyhovovala viac aj v rámci hier a aj pri počúvaní hudby a to je príjemný bonus. Pravdepodobne si nebudete kupovať samostatné slúchadlá na hranie, počúvanie a sledovanie filmov. HyperX Cloud Stinger v prípade vyšších hlasitostí mierne tlmí detaily, a tak v prípade hudby budete počuť najmä gitaru a vokály.

Cena: 58 EUR
Zapožičal: Kingston

Tento článok vyšiel aj v tlačenom novembrovom vydaní TOUCHIT č. 9/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Najnovšie príslušenstvo pre hráčov: ROCCAT Renga

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit