ROCCAT uviedol na trh svoje nové slúchadlá ROCCAT Renga.

Tie nám na prvý pohľad pripomenuli dávnejšie recenzované slúchadlá SteelSeries Siberia 200. Majú podobný dizajn a spracovanie hlavového oblúka. Na pohľad takmer totožné sú aj samotné slúchadlá. Detaily konštrukcie, resp. rozdiely, sú navonok skôr kozmetického rázu.

Novinka od spoločnosti ROCCAT sa však predáva za necelých 50 eur a v porovnaní so slúchadlami od SteelSeries je lacnejšia o cca 20 až 25 eur. A to je vzhľadom na predajnú cenu slúchadiel pomerne dosť.

Slúchadlá sme počas testovania porovnávali s priamym konkurentom od SteelSeries. Renga má dlhší kábel (2,5 m), ktorý je aj hrubší. Jeho súčasťou je užitočné diaľkové ovládanie na úpravu hlasitosti a vypnutie / zapnutie mikrofónu. Mikrofón nie je možné schovať, ako to umožňuje Siberia 200, môžete si ho však vyklopiť do zvislej pozície. Z používateľského hľadiska sme ocenili aj o niečo pohodlnejšie nosenie slúchadiel na hlave, ale rozdiely sú skutočne minimálne. Subjektívne na nás pohodlnejšie pôsobila práve Renga, minimálne čo sa prvotného dojmu po nasadení na hlavu týka. Oba headsety sú však veľmi ľahké a po piatich minútach by sme už nevedeli rozoznať, ktoré slúchadlá máme práve na hlave. Headset spoločnosti ROCCAT má o niečo tichšiu maximálnu hlasitosť, čo je trochu škoda. SteelSeries Siberia 200 je v tomto smere o trošičku lepšie, ale aj v tomto prípade by sme prijali ešte o niečo vyššiu hlasitosť. Veľmi podobná je aj kvalita reprodukcie zvuku. Oba headsety sme používali pri hraní hier, počúvaní hudby a sledovaní filmov a rozdiely boli naozaj minimálne. Ak sa teda rozhodujete medzi týmito dvomi slúchadlami, pokojne vám môžeme odporučiť ROCCAT Renga.

Doplňme, že v balení nájdete redukciu, ktorá spojí jack pre slúchadlá a mikrofón do jedného konektora. Vďaka tomu môžete slúchadlá používať aj na smartfónoch a notebookoch, resp. v kombinácii s hernými konzolami – v prípade Xboxu budete potrebovať novší ovládač s 3,5 mm konektorom. Základom slúchadiel sú 50 mm meniče, dokážu reprodukovať frekvenciu od 20 Hz do 20 kHz. Siberia 200 má frekvenčný rozsah od 10 Hz do 28 kHz, ale počas bežného používania sme si výraznejšie rozdiely v kvalite reprodukcie, ktoré by nás doslova udreli do uší, nevšimli.

Ako sme už spomenuli, na ROCCAT Renga oceňujeme najmä ľahkú konštrukciu. Slúchadlá majú hmotnosť 210 gramov a veľmi pohodlné náušníky. Vzhľadom k cene, ktorá je takmer o tretinu nižšia v porovnaní so SteelSeries Siberia 200, si zaslúžia pochvalu a TIP REDAKCIE. Počas používania sme cenový rozdiel nepocítili.

Cena: 47,99 EUR
Zapožičal: ROCCAT

Tento článok vyšiel aj v tlačenom novembrovom vydaní TOUCHIT č. 9/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit