Hisense prichádza so zaujímavou novinkou v kategórii 4K ULED TV pre tento rok.

Ide o televízory radu U8GQ, ktoré používajú pokročilú ULED obrazovku s vrstvou kvantových bodov a priamym podsvietením FALD PRO s 120 zónami stmievania. Výsledkom je obraz s prirodzenými farbami, výborným kontrastom a ostrosťou. Súčasťou je aj reprosústava s priestorovou zvukovou technológiou Dolby Atmos. Z hľadiska obrazu novinka podporuje štandard Dolby Vision IQ s optimalizáciou podľa okolitého svetla. Nechýbajú ani inteligentné funkcie alebo rýdzo filmový či herný režim. V predaji budú od júla vo veľkostiach obrazovky 65 a 55 palcov.

Ostrý obraz s jasnými a živými farbami aj cez deň

Nové TV využívajú technológiu Quantum Dot, čo je zárukou širokej palety farieb. Televízor využíva snímač okolitého svetla. Výsledkom je dokonale prirodzený obraz upravený podľa aktuálnych svetelných podmienok s rozšírenou reprodukciou detailov v tmavých i svetlých častiach obrazu a s väčšou dynamikou. Nové televízory dosahujú jas až 1000 nitov. Technológia Ultra HD Premium sa postará o čistotu obrazu s viac ako 8 miliónmi pixelov i o vykreslenie detailov v kvalite 4K. A technológia Full Array Local Dimming PRO (FALD PRO) so 120 nezávisle ovládanými zónami stmievania (na 65-palcovej TV) dodáva obrazu potrebný kontrast i hĺbku s dokonalou čiernou.

Príklad obrazu z nového televízora ULED U8. Zdroj: HiSense

Príklad obrazu z nového televízora ULED U8. Zdroj: HiSense

Nové televízory používajú vyššiu vnútornú rýchlosť zobrazenia snímok 120 Hz s vkladaním ďalšej medzisnímky (MEMC) aj vo formátoch s progresívnym riadkovaním. Zaistia tak plynulý a ostrejší obraz aj pri rýchlych scénach, najmä pri športových prenosoch a pretekoch, pri hraní hier alebo akčných filmových scénach.

Zvuk ako kategória sama o sebe

O zvuk sa stará audio systém 2.1.2 a ponúka priestorovú zvukovú technológiu Dolby Atmos. Realistický zvuk vyplní celú miestnosť a dialógy aj zvuky budú verné.

Výhodou je aj podpora obrazového formátu HDR 10+ i certifikačného kinoštandardu IMAX Enhanced.

Centrum multimediálnej zábavy

Nový rad televízorov využíva vlastnú inteligentnú platformu VIDAA U 5.0 SMART OS, ktorá ponúka podporu pre celý rad streamovacích služieb, ako sú napríklad YouTube, Netflix či Amazon Prime. Na ovládači nájdete aj tlačidlo na rýchly prístup k Facebook Watch. Umožňuje využívať veľké množstvo predinštalovaných aplikácií vrátane lokálnych ako je VOYO, Lepšia.TV, SLEDOVANIE TV, atď. alebo aplikáciu uefa.tv pre futbalových nadšencov, ktorú nájdete iba na televízoroch Hisense. Filmových fanúšikov poteší FilmMaker Mode na prehrávanie filmov tak, ako ich zamýšľal režisér.

Televízor ULED U8. Zdroj: HiSense

Televízor ULED U8. Zdroj: HiSense

Viac zážitkov pri hraní hie

Hráči ocenia profesionálny herný režim Game Mode Pro, do ktorého sa TV s rozhraním HDMI 2.1 automaticky prepne po pripojení k hernému zariadeniu. Hráčom tak ponúkne na televíznej obrazovke plynulé sledovanie deja aj rýchlu odozvu. Funkcia variabilnej obnovovacej frekvencie (VRR) a rozhrania HDMI 2.1, ktorým sú nové televízory  vybavené, totiž eliminuje oneskorenie a trhanie snímok. Funkcia eARC rozhrania HDMI 2.1 zaručuje kvalitný prenos zvuku.

TV je okrem množstva vstupov a portov vybavená aj zabudovaným rozhraním Bluetooth, rozhraním HDMI 2.1 a rýchlou dvojpásmovou Wi-Fi na bezdrôtové pripojenie. Získala aj certifikáciu TÜV Rheinland za nízke emisie modrého svetla a ochranu súkromia.

Do predaja na Slovensku sa dostane počas júla a 55-palcový bude stáť 1 049 eur, resp. 1 349 eur za 65-palcový model. 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.