Nárast cien bude na úrovni približne 20 %.

Apple pokračuje v upravovaní cien svojich produktov pre Európu – po zdražení iPhonov 14 (pri zachovaní totožnej americkej ceny) a nezlacnení iPhonov 13 (pri znížení amerických cien) prišli na rad aplikácie v obchode App Store. Tie budú drahšie o približne 20 %, pričom zmena začne platiť od 5. októbra.

Apple to oficiálne oznámil na svojom webe pre vývojárov. Zmeny sa dotknú všetkých krajín, ktoré využívajú euro a takisto aj ďalších štátov, ako je Čile, Egypt, Japonsko, Malajzia, Pakistan, Poľsko, Južná Kórea, Švédsko či Vietnam.

Nárast cien sa týka všetkých aplikácií a nákupov v aplikáciách s výnimkou poplatkov za aktívne predplatné s automatickou obnovou. V praxi to znamená, že cena najlacnejších aplikácií sa zvýši z 0,99 eur na 1,19 eur a aplikácia, ktorá doteraz stála 9,99 eur, bude mať od 5. októbra cenovku 11,99 eur. Detaily pre ostatné cenové kategórie si môžete pozrieť v dokumente Applu.

Je zrejmé, že dôvodom pre zmenu cien je klesajúca hodnota eura v porovnaní s dolárom.

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit