Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Volá sa Dell Latitude 14 7400 2-in1 a je oficiálne najmenším a najtenším 14-palcovým notebookom na svete. Začiatkom mesiaca bol predstavený na výstave CES v americkom Las Vegas.

Samotné zariadenie si rozruch okolo seba zrejme veľmi dobre uvedomuje. Je totiž vybavené špeciálnym senzorom s technológiou Intel® Context Sensing Technology, ktorý spozoruje, keď sa k nemu niekto priblíži. Ak ide o používateľa notebooku, v sekunde zariadenie odomkne. Naopak, keď sa od neho vzdiali, počítač sa uzamkne – zvýši sa tým bezpečnosť a predĺži životnosť batérie. Správanie a bezpečnostné nastavenia si môže používateľ nastaviť. Ide vôbec o prvý počítač, ktorý využíva túto technológiu.

Dell Latitude 14 7400 2-in-1 je hybridný notebook – dá sa teda používať v režime laptopu aj tabletu. O zmenu sa postará otočný mechanizmus medzi displejom a klávesnicou. Na jednej strane umožňuje pohotovú zmenu z jedného módu do druhého iba s pomocou jedného prsta a zároveň zabezpečuje stabilné držanie displeja v režime laptopu. Zariadenie má farbu označovanú ako Titan Gray s povrchovou úpravou z frézovaného hliníka. Spodný kryt je vyrobený z horčíkovej zliatiny. Ide tiež o prvý stroj Latitude dodávaný v obale z recyklovaných oceánskych plastov. Chladiaci systém zariadenia zase obsahuje špeciálny aerogél, ktorý využíva aj vesmírna družica NASA na zbieranie hviezdneho prachu. Celková hmotnosť notebooku je aj vďaka využitiu najmodernejších materiálov len 1,35 kilogramov.  V predaji bude od marca2019.

Značky: