V kontexte nedávnych udalostí to nie je príliš prekvapujúca správa.

Najväčšia svetová herná výstava E3, ktorá desaťročia udávala trendy v tomto odvetví, sa zrejme minimálne niekoľko rokov neuskutoční. Ako uvádza portál TheVerge.com s odvolaním sa na údaje komisie pre cestovný ruch mesta Los Angeles, toto podujatie sa nebude konať v roku 2024 ani 2025.

Ide vlastne o krátku poznámku pod čiarou v grafe, ktorý poukazuje na predpokladaný a skutočný počet rezervovaných hotelových izieb v meste na fiškálny rok 2022 a 2023.

Tento údaj je ale v rozpore s tvrdeniami organizátorov E3, spoločnosťami ReedPop a ESA. Obidve firmy po zrušení tohtoročnej E3 zhodne tvrdili, že v nasledujúcich rokoch sa pokúsia podujatie vrátiť na scénu. Aj v reakcii na aktuálnu správu popierajú, že by najbližšie dva ročníky boli definitívne zrušené. Teoreticky je možné, že by sa E3 v nasledujúcich rokoch uskutočnila, ale v inom meste. Keďže však tohtoročná E3 bola zrušená pre malý záujem herných vydavateľov, šanca na to sa javí byť relatívne malá.

Ak teda budú veľtrhy E3 v rokoch 2024 a 2025 skutočne zrušené, s najväčšou pravdepodobnosťou by to znamenalo úplný koniec tohto podujatia, pretože po trojročnej prestávke by sa tradícia obnovovala už len ťažko.

E3 bola kedysi významným, každoročne konaným veľtrhom zameraným na oblasť videohier, ale už pred pandémiou Covid-19 sa potýkala s klesajúcim záujmom vystavovateľov a počas nej musela tvrdo bojovať o svoje miesto pod Slnkom. E3 sa neuskutočnila v roku 2020 rovnako ani v roku 2022. V roku 2021 sa ju organizátori pokúsili priniesť v online digitálnej podobe, tento pokus ale nesplnil očakávania.

Jej tradícia siaha do 90. rokov 20. storočia, keď vznikla ako reakcia na vtedy rýchlo rastúci herný biznis a potrebu samostatného veľkého herného veľtrhu. Úplne prvá E3 sa konala v máji 1995.

Zdroj: TheVerge.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.

Komentáre sú uzavreté