Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Po nútenom odchode CZ z vedenia Binance oznámila burza vymenovanie za generálneho riaditeľa Richarda Tenga.

Tento skúsený finančník prináša do Binance viac ako 30 rokov skúseností v oblasti finančných služieb a regulácie. Jeho príchod signalizuje novú éru spoločnosti Binance. Pozrime sa bližšie, kto vlastne novovymenovaný generálny riaditeľ je. 

Richarda Teng nie je žiadny nováčik

Richard Teng začal svoju profesionálnu kariéru v spoločnosti Binance ako generálny riaditeľ pre Singapur v auguste 2021. Krátko nato zastával pozície so zodpovednosťou za región Blízkeho východu a severnej Afriky, región Európy a nakoniec všetky regióny mimo USA ako riaditeľ pre regionálne trhy spoločnosti Binance. Tengova úloha v Binance sa vyznačovala vedením regionálnych tímov, rozvíjaním strategických partnerstiev a podporovaním inovácií v rámci kryptomenového ekosystému.

Pred nástupom do spoločnosti Binance pôsobil Richard Teng ako generálny riaditeľ spoločnosti Abu Dhabi Global Market (ADGM), kde sa preslávil ako jeden z najprogresívnejších regulátorov na svete. Medzi jeho ďalšie skúsenosti patrí pozícia riaditeľa pre regulačné záležitosti na Singapurskej burze (SGX) a vedúceho oddelenia podnikových financií na Singapurskom menovom úrade. Akademické vzdelanie získal Teng na Západoaustrálskej univerzite a na Nanyangskej technologickej univerzite, kde získal tituly z aplikovaných financií a účtovníctva.

Richard Teng z BinanceZdroj: Binance
Richard Teng z Binance

Naplní Teng novú víziu Binance?

Richard Teng vo svojom vyhlásení z 27. novembra 2023 vyjadril vieru v silu a potenciál spoločnosti Binance. Mám to šťastie, že preberám vedenie firmy s veľmi silnými základmi. Spoločnosť Binance nielenže naďalej prevádzkuje najväčšiu burzu kryptomien na svete, ale naša kapitálová štruktúra je bez dlhov, naše náklady sú skromné a máme solídne príjmy a zisky napriek nízkym transakčným poplatkom účtovaným používateľom,“ povedal Richard Teng. Zdôraznil tiež, že inovácie majú byť prínosom pre používateľov a že jeho cieľom je naďalej ponúkať špičkové produkty. 

Spoločnosť Binance prešla v posledných rokoch významnými zmenami v oblasti dodržiavania predpisov. Novovymenovaný generálny riaditeľ je zameraný podobne a možno očakávať, že bude úzko spolupracovať s tvorcami regulačnej politiky z celého sveta. ,,Po troch desaťročiach pôsobenia v oblasti finančných služieb a regulácie chápem jedinečné výzvy a príležitosti, ktoré naše odvetvie predstavuje, a som odhodlaný previesť používateľov cez zimu a leto kryptomien,“ spomenul Teng. 

Od nového šéfa sa očakáva budovanie vzťahov s regulačnými orgánmi

Nový šéf Binance zdôraznil, že spoločnosť kladie na prvé miesto používateľov. Poukázal tiež na zodpovedný prístup k aktívam používateľov, pričom ako kľúčové prvky na zabezpečenie dôvery v platformu spomenul systém proof-of-reserves a fond bezpečných aktív pre používateľov (SAFU).

Richard Teng má za sebou bohatú profesionálnu históriu v oblasti finančných služieb a regulácie. Do spoločnosti Binance prináša nový pohľad a víziu. Možno očakávať, že pod jeho vedením sa burza zameria na budovanie pevných vzťahov s regulačnými orgánmi v rôznych globálnych jurisdikciách. Až nasledujúce mesiace ukážu, či kormidlo lode Binance, ktorú dlho riadil kapitán CZ, bolo odovzdané do správnych rúk.