Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Slovenskí zákazníci e-shopov nakupujú najviac technológie.

V kategórii IT a mobily sa predáva najviac kusov tovaru, viac ako pätinu tvoria smartfóny, hneď po nich notebooky. Slováci tiež veľmi radi nakupujú online cez mobilné zariadenia. Často sa tak stáva, že si cez smartfón kúpia nový smartfón.

Kým pred pár rokmi boli veľkým hitom digitálne fotorámiky, dnes už ich prakticky nikto nekupuje a  do popredia sa dostávajú najmä drony, powerbanky a iné technológie, ktoré náš život značne uľahčujú. Drony patria medzi najobľúbenejšie produkty už niekoľko mesiacov, vo veľkom sa nakupovali už vlani v lete aj počas Vianoc. Aj napriek tomu, že drony nie sú úplnou novinkou na trhu, i naďalej zotrvávajú medzi päťdesiatkou najobľúbenejších produktov porovnávača cien Heureka.sk v sekcii TV, video a audio.

Mobil si možno dobiť pomocou powerbanky kdekoľvek

Hitom leta 2016 sa stali najmä doplnkové zdroje energie – powerbanky. Tento ľahko prenášateľný zdroj energie bez problémov dobije smartfón v lokalitách, v ktorých by turisti elektrickú zásuvku hľadali asi márne. V online obchodoch si možno vybrať spomedzi rôznych značiek, typov a doplnkových funkcií. Na porovnávači cien Heureka.sk je aj rebríček päťdesiatich najobľúbenejších dobíjacích zariadení, ktorý môže pri výbere powerbanky pomôcť. „Po vybití si možno powerbanku ľahko dobiť prostredníctvom USB koncovky, pre náročnejších sú v ponuke aj zariadenia, ktoré sa dobíjajú prostredníctvom solárnej energie“, povedala Alexandra Černáková, obsahová manažérka portálu Heureka.sk.

Na káble a elektrické zásuvky sa netreba spoliehať ani v prípade prenosných reproduktorov. Fungujú na princípe Bluetooth pripojenia a bez zbytočných káblov si tak možno prepínať piesne z  mobilného telefónu, počítača či tabletu.

Domácnosť pod kontrolou

Technológie, ktoré Slováci tento rok nakupujú, však pomáhajú aj pri zabezpečovaní domovov. Ak odchádzajú na dovolenku a chcú sa uistiť, že domácnosť bude počas ich neprítomnosti v bezpečí, zabezpečujú si ju prostredníctvom Wi-Fi kamery. Kamera sa vďaka internetu ľahko prepojí so smartfónom a dovolenkári si tak budú istí, že je všetko v poriadku.