Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prielom v triede 18V: Spoločnosť Bosch predstavuje GBH 18 V-34 CF Professional, najvýkonnejšie akumulátorové vŕtacie kladivo SDS plus všetkých dôb. Jeho špeciálne vyvinutý bezkefový (bezuhlíkový) vysokovýkonný motor je optimálne zladený s elektronikou a akumulátorom tak, aby bol plne využitý vysoký výkon odporúčaných akumulátorov ProCORE18V s kapacitou 8,0 a 12,0 Ah.

Tým sa BITURBO kladivo jasne odlišuje od všetkých predchádzajúcich modelov SDS plus: Je optimalizované pre väčšie priemery vŕtania a s priemerom 25 mm vŕta do betónu o 85 % rýchlejšie než najlepší konkurent. To potvrdil aj nezávislý skúšobný ústav. GBH 18 V-34 CF Professional kombinuje svoju obrovskú rázovú silu 5,8 joulov s optimálnym ovládaním náradia: Váži 5,9 kg a ponúka tak najlepší pomer výkonu a hmotnosti zo všetkých akumulátorových kladív s SDS plus na trhu. Pre náročné aplikácie použila spoločnosť Bosch robustnú konštrukciu kladív SDS max aj pri náradí SDS plus: Ich vymeniteľné rýchloupínacie skľučovadlo, ktoré umožňuje vŕtanie do muriva, dreva a kovu bez príklepu, bolo špeciálne zosilnené, aby odolalo namáhaniu, ktorému bude vystavené. Remeselníci, ako sú elektrikári, inštalatéri, kúrenári a montéri klimatizácií, sa tak môžu spoľahnúť na robustný univerzálny prístroj so špičkovým výkonom.

Optimalizované ovládanie a nastavenie prostredníctvom používateľského rozhrania a pripojenia

GBH 18 V-34 CF Professional je jediné akumulátorové kladivo SDS plus na trhu, ktoré ponúka interaktívny displej. Remeselníci majú vždy prehľad o stave náradia a akumulátora, a majú tak nad svojím náradím plnú kontrolu. Pridanú hodnotu ponúkajú tiež funkcie konektivity: Vŕtacie kladivo je možné jednoducho a pohodlne prispôsobiť individuálnym potrebám pomocou smartfónu.
K dispozícii sú tri rôzne pracovné režimy, ktoré je možné zvoliť priamo v používateľskom rozhraní: „Auto“ pre maximálny výkon, napríklad pre otvory v betóne, „Soft“ pre prácu s citlivými materiálmi, ako sú dlaždice alebo murivo, a režim „Favorite“, v ktorom je možné pomocou aplikácie nastaviť výkon vŕtania. Je možné nakonfigurovať ďalšie funkcie, napríklad soft štart: Ako pri vŕtaní („Electronic Precision Control“, skrátene EPC), tak teraz prvýkrát aj pri sekaní („Adaptive Speed Control“, skrátene ASC) sa kladivo pomaly rozbehne na nastavenú rýchlosť. Remeselníci ho môžu použiť na presné priloženie vrtákov a sekáčov a presnú prácu. Ďalšou výhodou GBH 18 V-34 CF Professional je vysoká úroveň ochrany používateľov vďaka funkciám Vibration Control a KickBack Control: V prípade náhlej a nepredvídateľnej rotácie príklepového vrtáka okolo osi vŕtania – napríklad ak sa vrták zasekne v železobetóne – integrovaný senzor vypne motor behom zlomku sekundy. Tým sa zabráni neočakávaným spätným rázom a môže sa znížiť riziko zranenia. Zámok spínača pre nepretržité použitie v režime sekania slúži tiež ako prepravný zámok.

Plná kompatibilita s 18-voltovým systémom Bosch Professional

BITURBO kladivo GBH 18 V-34 CF Professional je najúčinnejšie prevádzkované s vysokovýkonnými akumulátormi ProCORE18V 8,0 Ah a 12,0 Ah. Bosch zaisťuje kompatibilitu profesionálneho 18-voltového systému s novým aj súčasným elektrickým náradím a nabíjačkami tejto napäťovej triedy a ponúka tak remeselníkom istotu pri plánovaní a znižovaní nákladov.

Bosch ponúka širokú škálu BITURBO náradia: Vŕtacie kladivá SDS max, uhlové brúsky a píly. Sú výkonnejšie než všetky predchádzajúce akumulátorové náradia od spoločnosti Bosch. BITURBO kladivo GBH 18 V-34 CF Professional bude v predaji od mája 2021. Uvedené ceny sú nezáväzné cenové odporúčania bez DPH.

Parametre náradiaGBH 18V-34 CF Professional
Napätie akumulátora18 V
Ekvivalent sieťového prístroja950 W
Rázová sila5,8 J
Počet rázov0 ‒ 2.900 min-1
Menovité otáčky0 ‒ 500 min-1
Max./Optimálny priemer vŕtania v betóne8 ‒ 32/12 ‒ 30 mm
Vibrácie vŕtania/sekania11/11 m/s²
Funkcia pripojenia, používateľské rozhranieáno
Vibration Control, Kickback Control, vŕtanie (EPC)/sekanie (ASC) so soft štartománo
Rozmery (dĺžka × šírka × výška)430 x 93 x 250 mm
Hmotnosť bez akumulátora/s akumulátorom ProCORE18V 8,0 Ah4,9/5,9 kg
Rozsah dodávky/odporúčaná maloobchodná cena bez DPH• V pracovnom kufri vrátane rýchloupínacieho skľučovadla, prídavnej rukoväte a modulu pre pripojenie: 552 €

 

Značky: