Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Náš Názor je nová slovenská aplikácia, ktorá sa od svojho spustenia počas minulého týždňa stala najsťahovanejšou aplikáciou na Slovensku.

Ide o aplikáciu občianskeho združenia Náš Názor.

Google Play
App Store

Benefity a pozadie aplikácie Náš Názor v skratke:

  • Aplikácia rozvíja diskusiu v podobe hlasovania o aktuálnych pálčivých témach, ktorých výsledky môžu Slováci sledovať live.
  • Svoj názor prostredníctvom mobilnej aplikácie na rozličné témy – od diania v ich obciach až po celospoločenské témy, ktoré sa týkajú nás všetkých – vyjadruje pravidelne 50 000 Slovákov.
  • Iniciatíva Náš Názor vznikla v hlavách troch nadšencov (Vladimíra Ledecká, Radomír Šalitroš a Michal Smetanka), ktorých už nebavilo počúvať krčmové reči o tom, ako je všetko zlé. Rozhodli sa priniesť platformu, ktorá v dnešnej dobe predstavuje najjednoduchší spôsob hlasovania – prostredníctvom webstránky www.nasnazor.sk alebo cez aplikáciu pre smartfóny s operačným systémom Android a iOS. OZ Náš Názor nie je nijak politicky späté a nemá za účel zarábať.

  • Aplikácia je dostupná bezplatne a vyžaduje iba rýchlu registráciu pre dôveryhodnosť meraní. Tá zabezpečí zvýšený tlak na riešenie problémov, ktorých sa položené otázky týkajú. Už teraz si aplikáciu stiahlo viac ako 50 000 Slovákov, pričom sa za prvé štyri dni stala najsťahovanejšou mobilnou aplikáciou v slovenských obchodoch AppStore a Google Play Store.
  • Projekt Náš Názor odštartovala začiatkom minulého týždňa virálna kampaň, ktorá v úvode rieši neustále eskalujúci sa problém vnímania rasizmu na Slovensku. Do kampane sa zapojili osobnosti ako Rytmus či youtuber Gogo, aby spoločnými silami čo najviac zviditeľnili túto tému:

  • Práve hlasovaním v aplikácii Náš Názor môžu jej používatelia rozhodnúť o osude rómskej rodiny a o tom, či je Slovensko skutočne rasistické.
  • Okrem toho v aplikácii nájdete prehľad tých najčítanejších a najdôležitejších článkov na slovenskom internete, postupne obohacovaný o rôzne ďalšie kategórie.
  • Hlasovať môžete v rôznych otázkach/témach, ktoré sú denne aktualizované – týkajú sa regiónov, tém, ale sú to aj celospoločenské témy
  • Otázky môžu pokladať aj samotní používatelia – otázky sú prehodnotené so sociológom a po odsúhlasení schválené