Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Športiak Lexus LFA, z ktorého vyrobili len 500 kusov, navždy zmenil pohľad na japonskú prémiovú značku. Jeho veľkým fanúšikom je aj automobilový expert Jeremy Clarkson. Na otázku, či sa športový model dočká svojho nasledovníka, nedávno odpovedal šéf americkej divízie Lexusu. 

Na detroitskom  autosalóne sa  portál CarBuzz.com opýtal Jeffa Brackena, viceprezidenta a generálneho riaditeľa Lexus Group, na možnosť pokračovania línie LFA.  Bracken odpovedal: ,,Potrebujeme viac automobilov, ktoré ľudí fascinujú. Naši  predajcovia sa nás často pýtajú na nástupcu LFA. Toto vozidlo bolo absolútne výnimočné po technologickej stránke, výkonom aj jazdnými vlastnosťami. Nevylučujem to. Myslím, že keď sme konfrontovaní s toľkými emóciami a takým množstvom otázok, nemôžeme ich ignorovať. Tieto dvere rozhodne nie sú zatvorené.”

Hoci sa Bracken nevyjadril presnejšie, z jeho odpovede je zrejmé,  že firma sa môže zaoberať myšlienkou na ďalší superšportiak.

Práce na vývoji modelu LFA Lexus za začali po roku 2000.  Koncept predstavili v roku 2005,  o dva roky neskôr prototyp a v roku 2008 predsériovú verziu. Výrobu spustili koncom roka a v decembri 2012  zišiel z pása posledný, päťstý exemplár limitovanej série.

Exkluzívne športové kupé malo ľahkú a pevnú karosériu z kompozitových uhlíkových materiálov. Na konštrukcii vysokovýkonného motora sa podieľala Yamaha. Špeciálne  pre Lexus LFA vyvinula vidlicový desaťvalec s objemom 4,8 l a výkonom 412 kW (560 k) pri 8 700 ot/min a krútiacim momentom 480 Nm pri 6 800 ot/min, ktorý spolupracuje so sekvenčnou šesťstupňovou automatickou prevodovkou.

Značky: