TomTom predstavil na výstave IFA svoju navigáciu pre skútre.

Je to TomTom VIO a mali sme ju exkluzívne v redakcii. Je to navigácia, ktorá spolupracuje s mobilným telefónom s iOS alebo Android. TomTom VIO je potom niečo ako vzdialený displej, na ktorom vidíte navigačné povely a je špeciálne prispôsobený na uchytenie na skúter. Máte dve možnosti uchytenia – buď je to na nosič spätného zrkadla alebo pomocou ďalšieho držiaka na rukoviatka volantu skútra. Obe možnosti sme vyskúšali na našom skútri a výborné je, že VIO dáte veľmi rýchlo dole a teda nebude pútať pozornosť okoloidúcich pri jeho zaparkovaní.

Údaje na navigátore je veľmi dobre vidno aj pri slnečnom svetle, jeho dotykový displej sa dá ovládať aj v rukaviciach. Táto navigácia je odolná voči počasiu a jeho vymeniteľnú zadnú gumenú časť môžete farebne prispôsobiť podľa farby skútra. Celkovo je 7 farebných možností. Ak máte v helme aj audiosúpravu s Bluetooth pripojením, môžete mať aj hlasové navigačné povely. Rovnako na VIO vidíte, kto vám volá a ak to chcete, môžete zastaviť a dokončiť hovor. Batéria v TomTom VIO nám pri teste vydržala na 5 hodín. Táto navigácia zatiaľ nie je určená pre slovenský trh, v eshopoch sa však dá kúpiť.

Cena: v eshope okolo 180
Zapožičal: TomTom.com

Tento článok vyšiel aj v tlačenom decembrovom vydaní TOUCHIT č. 10/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

TomTom ukázal navigátor hlavne pre skútre. Vyzerá veľmi milo a zobrazuje aj to, kto vám volá

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.