Stále obľúbenejší typ autokamery sa inštaluje na pôvodné spätné zrkadlo, pričom ho dobre nahradí. Nemusí však pasovať do každého vozidla. V zrkadle je integrovaný 5-palcový displej, v prednej časti sa nachádza nastaviteľný objektív kamery a v spodnej časti je 5 ovládacích prvkov.

Rozlíšenie snímača je 12 Mpx a uhol záberu 160°. Výsledné video je vo Full HD rozlíšení s 30 fps. Opäť nás prekvapil výsledný obraz, ktorý má dostatok detailov a celé okolie je podrobne zachytené. Horšie je to v úplnej tme, keď kamera nezachytí prakticky nič, ale pri zapnutých svetlách je záznam dobre použiteľný.

V balení nájdete aj malú vonkajšiu kameru, ktorá sa môže uchytiť v zadnej časti automobilu a slúži ako parkovacia. Kamery sú spojené 5-metrovým káblom. Zadná kamera nahráva video v rozlíšení 656 × 492 Px s 30 fps. Keďže je vonkajšia, je odolná voči vode a prachu (IP65).

Pohľad z prednej a zadnej kamery je možné meniť podľa potreby. Z bežných funkcií nechýba automatické nahrávanie, citlivý G-Senzor, nahrávanie v slučke, parkovací režim a tiež mikrofón. Takéto zariadenie má svoje výhody a páči sa nám aj jednoduchosť ovládania a menu v českom jazyku. Záznamy sú nahrávané na pamäťovú kartu s max. kapacitou 64 GB. To však nie je veľa, nakoľko 5 minút Full HD videa zaberie približne 460 MB. Napájanie je cez miniUSB konektor a integrovaná batéria má výdrž 15 minút.

Cena: 84,90 EUR
Zapožičal: Agem.sk

Verdikt
Navitel MR250 je špecifické zariadenie, ktoré ponúka dve kamery s dobrými výsledkami, pričom jedna je vonkajšia, čo je výhodou. Poteší aj zaujímavá cena, ale pravdou je, že tento typ kamery nemusí vyhovovať každému.

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE