26. apríl 1986 – deň, kedy došlo k najväčšej jadrovej katastrofe v histórii. 

Po výbuchu štvrtého bloku atómovej elektrárne Černobyľ zmizol z jeho okolia všetok život. Okolo 50-tísíc ľudí muselo zo dňa na deň opustiť svoje domovy. Z mesta Pripjať, ktoré sa nachádza v tesnej blízkosti miesta katastrofy, sa odrazu stalo „mesto duchov“.

Vďaka projektu Černobyľ VR (The Chernobyl VR Project), ktorý sa v blízkej budúcnosti objaví na PlayStation VR, budete môcť navštíviť najznámejšie opustené ukrajinské miesta bez toho, aby ste niekam chodili.

Reálne scény v duchu, ako keby ste sa teleportovali späť do 80. rokov, vás prevedú najznámejšími miestami z okolia atómovej elektrárne Černobyľ. Okrem jej vnútrajška si budete môcť prostredníctvom virtuálnej reality pozrieť kultový zábavný park s rozpadávajúcim autodromom či Ruským kolom, nazriete do vyľudnenej nemocnice i školy, ktoré vzhľadom ešte akoby stále čakali na svojich stratených obyvateľov. O predmetoch ani nehovoriac – tie ostali zmrazené v čase.

Trailer s dych berúcimi zábermi z okolia Černobyľu si už teraz môžete pozrieť cez Samsung Gear VR, HTC Vive a Oculus Rift.

Zdroj: Mashable

Značky: