Silvestrovské ohňostroje môžu čoskoro nahradiť drony so svietiacimi zdrojmi. Novodobé ohňostroje tak môžu vytvárať úplne presné tvary, pritom nezamoria oblohu dymom a budú lacnejšie.  Tak to aspoň tvrdí prezident Intelu Brian Krzanich.

Intel-2Povedal to priamo na tlačovej konferencii počas CESu, kde sme sa aj osobne zúčastnili. Tieto dorny bud mať v sebe miniatúrny počítač od Intelu a dokážu svoj let prispôsobiť celej skupine.

Je to úplne nový zážitok zo svetelnej show“ – povedal Krzanich na tlačovej konferencii. Aby to dokázal, Intel predstavil súčasný let viacerých dronov, ktorý sa zapísal do Guinnessovej knihy rekordov.

3D svetelná show obsahovala 100 dronov, ktoré sa naraz pohybovali vo vzduchu a v synchronizovanom vystúpení tancovali na Beethovenovu piatu symfóniu. Ich let koordinovali štyria ľudia zo zeme. Celá show končila zobrazením loga Intel. intel_logo_nowat

Dnes,keď sa povie dron, ľudia považujú toto slovo za niečo negatívne“ – povedal na tlačovej konferencii Intelu Horst Hoertner, riaditeľ Ars FutureLab, ktorá sa podieľala na akcii Drone 100. V skutočnosti sú však drony s dobrou výbavou príjemnou zábavou, ktorá vám neublíži.

 

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.