Značka Panasonic je jednoznačne technologická značka, ktorá prináša vlastné veci.

Možno sa u nás tak „neukazuje“ ako iné značky, no verte, že v portfóliu technologického zázemia má čo ponúknuť. Napríklad nedávno ohlásenou spoluprácou s Teslou alebo vývoj 3,6 TB optického disku. Využili svoje znalosti a majú takýto technologický high-light. V Praxi sa môžete stretnúť so 100 GB Blu-ray diskom vo formáte archivačného média. To vyrábajú aj iné značky.

Kapacita nie je všetko a bude to vidno v nasledujúcich rokoch. Ohýbanie je trendom, ktorý poriadne prevetrá situáciu na poli výrobcov. Máme na mysli smartfóny. Doska plošných spojov by sa v istých ohľadoch dala vyrobiť tak, aby bola pružnejšia. Otázkou bude potom umiestňovanie súčiastok. No ak dnes máte k dispozícii len plochú batériu, stále budú výrobcovia veľmi limitovaní. Ohybná Li-Ion batéria je realitou aj v prípade Panasonicu.

IoT a trend týchto zariadení nie je jediným ťažiskom firiem. Panasonic sa sústreďuje na technologické riešenie produktov, zariadení a vecí, ktoré využívate každý deň. Možno nevedomky. Technológie od Panasonicu smerujú aj do áut vo forme zábavného informačného systému. Na tomto však spolupracuje s Googlom a Qualcommom.

Zábavou v automobilizme to nekončí a Panasonic oznámil spoluprácu aj s Disneylandom. Vraj sa návštevníci môžu tešiť na „zážitky ďalšej generácie“.

Včera na CESe v Las Vegas oznámil úspešné nasadenie 147 produktových riešení na Androide v sférach ako inteligentné domácnosti, letectvo, siete, dáta, domáca zábava atď.

Nech už sa mikrovlnných rúrach hovorí čokoľvek, ľudia ich chcú. Panasonic predstavil technológiu, ktorá bude zohrievať jedlo lepším spôsobom. Aj keď sú tieto produkty v oblasti luxusných zariadení, nie celkom pre masové rozšírenie, je to ukážka, kam firmy smerujú.

A najmä ukážka toho, koľko segmentov chcú pokrývať. Inteligentná domácnosť bude pre mnohé niečo ako virtuálna realita. Nemáte v ponuke okuliare alebo riešenie pre VR? Ako by ste ani neboli na trhu.

Na tlačovej konferencii oznámil aj nový fotoaparát Panasonic Lumix GH5. Je prvý na svete s nahrávaním videa v 4K / 60 fps. Ponúka funkciu na kontrolu farieb s názvom Three Dimensional Colour Control. Ten berie do úvahy nielen odtieň a citlivosť ale aj jas a každú veličinu nastavuje samostatne.

Prečítajte si:

Minúta po minúte: Panasonic na CES 2017

Na článku spolupracovali Ondrej Macko a Roman Kadlec, Las Vegas.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.