Ide o jeden z hlavných trendov súčasnosti.

Pojmy ako inteligentná domácnosť, autonómne autá a Internet vecí sa v poslednej dobe používajú čoraz častejšie. Ide o jeden z hlavných trendov súčasnosti a bolo to poznať aj na výstave CES 2017 v Las Vegas. Vystavovatelia predstavili množstvo produktov, ktoré využívajú platformu Amazon Alexa alebo iné riešenia osobného asistenta.

Na rozdiel od virtuálnych asistentov, ktorých poznáte z mobilných operačných systémov, osobný asistent sa kompletne postará o váš dom alebo byt a s jeho integráciou sa v blízkej budúcnosti určite stretneme aj vo vozidlách. Budete síce potrebovať domáce spotrebiče a ďalšie zariadenia, ktoré tieto technológie podporujú, avšak výsledok môže vyzerať tak, ako to prezentuje spoločnosť Bosch vo svojom videu. To je mimochodom výborne spracované a zrozumiteľne prezentuje prínos technológií.

Pre úplnosť dodajme, že virtuálni asistenti z mobilných operačných systémov takisto začínajú expandovať do segmentu inteligentnej domácnosti a do vozidiel, takže koncept videa nie je sci-fi. Apple má vlastnú platformu na prepojenie inteligentných spotrebičov pomocou Siri a Google dávnejšie predstavil svojho Google asistenta (nástupca funkcie Google Now, ktorú máte v Android smartfóne) aj vo forme inteligentného reproduktora. Obe spoločnosti majú takisto riešenia do vozidiel.

Prečítajte si aj:

Čo prinesie Internet vecí (IoT)?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit