Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V rámci verejného obstarávania nového elektronického mýtneho systému a mýtnych služieb má NDS za sebou dôležitý míľnik. Národná diaľničná spoločnosť v obidvoch prípadoch vyhodnotila súťažné ponuky uchádzačov.

V prvej súťaži – Elektronický mýtny systém – išlo o vybudovanie elektronického mýtneho systému formou komplexnej dodávky na kľúč do vlastníctva štátu, úlohou tohto systému bude riadiť budúce nové mýto na Slovensku, taktiež poskytovanie služieb technickej podpory elektronického mýtneho systému. Predpokladaná hodnota zákazky bola 41,8 milióna eur bez DPH, do verejnej súťaže boli predložené 3 ponuky. Ako najvýhodnejšia bola vyhodnotená ponuka od spoločnosti CzechToll v hodnote 13,7 milióna eur bez DPH.

V druhej súťaži – Mýtne služby – ide o dodanie OBU jednotiek, ich logistiku a distribúciu pre dopravcov, služby platobnej infraštruktúry, zabezpečenie zákazníckych miest. Predpokladaná hodnota zákazky bola 49,9 milióna eur bez DPH, do verejnej súťaže boli predložené 2 ponuky. Ako najvýhodnejšia bola vyhodnotená ponuka od spoločnosti CzechToll v hodnote 28,7 milióna eur bez DPH.

Aký bude nový mýtny systém
• flexibilnejší a ekonomickejší
• prinášajúci viac zdrojov na údržbu spoplatnenej siete
• vlastniť a prevádzkovať ho bude štát
• kompatibilný s európskym mýtnym systémom

  

Značky: